Ratkaisu viimeisellä minuutilla – Oilers palasi mestariksi 18 vuoden jälkeen

Oilers palasi 18 vuoden tauon jälkeen salibandyn Suomen mestariksi, kun se löi Hakametsän jäähallissa Classicin 6-4 Justus Kainulaisen ja Aaro Astalan viimeisen minuutin maaleilla ja vei ottelusarjan 4-3. Ratkaisufinaalia seurasi 2100 katsojaa.

Eilisen ottelun huonosta alustaan oppinut Oilers karkasi heti avauserässä Heikki Iiskolan laukauksilla kahdesti johtoon, mutta karkuun se ei päässyt. Ensin pommitti tasoituksen Nico Salon poikkisyötöstä Konsta Tykkyläinen ja sitten pudotuspelien avausmaalillaan Ville Hietarannan keskeltä sektoria löytämä Classic-kapteeni Janne Lamminen. Toisessa erässä oli Oilersin tehokkaan ylivoiman vuoro. Justus Kainulaisen hurja laukaus päätti Oskari Heikkilän jäähyn jo 16 sekunnin kohdalla. Kaksi minuuttia ennen taukosummeria sivalsi kuitenkin Eemeli Salin vasemmasta laidasta Heikkilän poikkisyötön verkkoon, ja päätösjaksolle lähdettiin taas rinta rinnan.

Kolmannessa erässä oli ylivoimamaalien vuoro. Heti erän aluksi lähti Oilersin Rasmus Kainulainen videotarkistuksen jälkeen jäähylle, ja kun alivoimamaalia hakenut Aaro Astala oli kerännyt pallon mukaansa olkavarrella, laukoi Eemeli Salin viidellä kolmea vastaan Classicin ensi kertaa johtoon. Kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua osat vaihtuivat, kun Classicista lähti istumaan ensin Toni Salminen videotarkistuksen jälkeen ja sitten vielä Eemeli Salin. Kukapa muu kuin Justus Kainulainen pommitti Öljymiehet tasoihin, ja sama mies oli asialla ottelun viimeisellä minuutilla. Kellossa oli jäljellä 52 sekuntia, kun Oilers pelasi pallon oikeaan laitaan ja Justus Kainulainen sinetöi hattutemppunsa kiskaisemalla pallon ohi Lassi Torisevan. Classicin haastettua maalin synnyn videotarkistukseen jatkui peli vielä Oilersin ylivoimalla, jonka kruunuksi Aaro Astala polki läpiajoon nostamaan rystyltä loppunumerot.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Mestaruus on Oilersille kaikkien aikojen viides. Espoolaisten aiemmat kullat ovat vuosilta 1999, 2002, 2003 ja 2006.

Kuvat: Anssi Koskinen