Uutiset

F-liigalisenssit jaettu kaikille 24 joukkueelle

Kaikki 12 miesten sarjan ja 12 naisten sarjan joukkuetta ovat saaneet F-liigalisenssin kaudelle 2024–25. F-liigan hallitus hyväksyi päätökset keskiviikkona kokouksessaan.

Sekä miesten että naisten sarjassa jatkavat tutut 12 joukkuetta. Pelipaikkojen suhteen hallitus myönsi kolme poikkeuslupaa: Nurmon Jymy (Nurmohalli) ja Westend Indians (Otahalli) saavat pelata kotipelinsä nykyisissä pelipaikoissaan.

EräViikingit sai puolestaan poikkeusluvan pelata kotiottelunsa Mosallissa, mikäli seura täyttää kolme lisäehtoa:

1. Mosahallin turvallisuutta parannetaan niin, että kaukalon turvaetäisyys pehmustetusta sisääntuloportaikosta on vähintään 1,1 metriä. Riittävä turvaetäisyys voidaan hallituksen näkemyksen mukaan saavuttaa ainakin portaikon kaventamisella tai poistamisella taikka kaukalon pituuden lyhentämisellä. Hallitus on valmis myöntämään poikkeusluvan, jos kaukalon pituus on vähintään 39 metriä. Nykyinen täyspitkä kenttä on F-liigassa 40 metriä pitkä.

2. Mosahallin katsojakapasiteetti nostetaan vähintään 600 katsojaan.

3. TV-kuvan ja striimien laatua parannetaan vastaamaan paremmin F-liigan laatuvaatimuksia mm. siten, että Mosahalliin rakennetaan erillinen kuvaustasanne, joka on vähintään metriä korkeammalla kuin nykyinen kuvaustaso.

EräViikingeillä on aikaa 14.6. tehdä suunnitelma ehtojen toteuttamiseksi. Mosahallin katselmus suoritetaan 16.8. mennessä.

 – Hallitus kävi perusteellisen ja monipuolisen keskustelun EräViikinkien (ErVi) poikkeuslupahakemuksesta, jossa ErVi oli varsin yksityiskohtaisesti kuvannut mahdollisuuksia Mosahallin kehittämiseksi, F-liigan hallituksen puheenjohtaja Pekka Ilmivalta avaa ja jatkaa:

–  Hallitus piti erityisesti turvallisuusnäkökohtia erittäin tärkeinä. Keskustelun perusteella hallitus päätti myöntää ErVille poikkeusluvan pelata F-liigan miesten sarjan kotiottelut (pl. ns. tapahtumaottelu) Mosahallilla sillä edellytyksellä, että kaikki yllä mainitut ehdot täyttyvät.

F-liigalisenssin saaneet seurat:

Miesten sarja:
Classic
EräViikingit
FBC Turku
Happee
Jymy
LASB
Nokian KrP
Oilers
OLS
SPV
TPS
Westend Indians

Naisten sarja:
Classic
EräViikingit
FBC Loisto
Koovee
O2-Jyväskylä
PSS
SaiPa
SB-Pro
SSRA
TPS
ÅIF
Welhot

Lisätietoja antavat:

Pekka Ilmivalta
F-liigan hallituksen puheenjohtaja
pekka.ilmivalta@salibandy.fi
+358 50 5967906

Joni Toivola
Salibandyliiton pääsarjapäällikkö
joni.toivola@salibandy.fi
+358 50 5472578

Kimmo Nurminen
F-liigan toimitusjohtaja
kimmo.nurminen@salibandy.fi
+358 45 2760168

Kuvituskuva: Anssi Koskinen