Uutiset

Ilmaiseksi Ruudusta ja FLIIGATV:stä - näin seuraat F-liiga Draftia suorana

Perjantaina 24.5. vuorossa on odotettu F-liiga Draft, kun historian toisessa tilaisuudessa varataan sekä miesten että naisten sarjaan ulkomaalaisia huippulupauksia. Tilaisuus näkyy ilmaiseksi Suomessa Ruudun kautta.

Miesten sekä naisten sarjassa joukkueet varaavat kaksi kierrosta pelaajia. Tämä tarkoittaa sitä, että molemmissa sarjoissa varataan siis yhteensä 24 kappaletta nuoria ulkomaalaisia lupauksia.

Historian ensimmäinen F-liiga Draft järjesettiin vuosi sitten miesten sarjan puolella. Se toi heti mukavasti lisäväriä sarjaan, menneellä kaudella F-liigassa pelasi ennätysmäärä ulkomaalaisia vahvistuksia.

– Miesten sarjan historian ensimmäisellä Draftilla oli välittömiä vaikutuksia F-liigaan, joka on nyt kansainvälisempi kuin koskaan. Kuluvalla kaudella F-liigan miesten ja naisten sarjassa pelaa yhteensä 27 ulkomaalaista pelaajaa, joista 7 on tämän vuoden Draftissa varattuja, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen tunnelmoi.

F-liiga Draft koskee ulkomaalaisia pelaajia. Seurat ovat sitoutuneet nimeämään viime kevään tavoin Draft-tilaisuudessa vähintään yhden pelaajan, joka ei ole kärkimaiden Ruotsin, Sveitsin tai Tshekin kansalainen.

Draft-järjestelmä ei koske suomalaisia pelaajia eikä pelaajaa, joka on päättyneellä kaudella pelannut F-liigassa, Divarissa tai ylimmässä juniorisarjassa (P22) vähintään 10 virallista peliä.

Nimettävän pelaajan tulee olla Draft-tilaisuuteen mennessä täyttänyt 18 vuotta. Nimettävä pelaaja voi täyttää kalenterivuoden aikana enintään 22 vuotta. Tämä tarkoittaa, että keväällä 2024 varataan 2002 syntyneitä tai nuorempia pelaajia.

Ruudun ohella tilaisuus on katsottavissa englanniksi selostettuna ilmaiseksi FLIIGATV:n puolelta.

PÄIVÄN AIKATAULUT:

Miesten sarjan varaustilaisuus klo 13.30

Naisten sarjan varaustilaisuus klo 15.00

Lue lisää F-liiga Draftista koontisivuiltamme.