Perjantain otteluissa kaksinumeroiset – Happeella ja Jymyllä juhlava liiga-avaus

F-liigan miesten sarja jatkui perjantaina kahdella ottelulla, ja illan molemmat voittajat saivat saman tien komistella pörssilukemiaan, kun Nurmon Jymy murskasi kotonaan LASBin 11-4 ja Happee vieraskaukalossa EräViikingit 11-0.

Seinäjoella kykeni LASBin Samuel Suutari vielä kuittaamaan Jymyn Karri Vaaralan avausosuman, mutta Jymy keri eroa jo ennen ensimmäistä taukoa, kun Eemil Äijälä ja Oskari Kauppila iskivät tilanteeksi 3-1. Toisen erän avauspuolikkaalla siirsivät Kauppila ja Arttu Saari isännät jo 5–2-johtoon, joka osoittautuikin tänään lahtelaisilla saavuttamattomaksi. LASB kiri eron vielä kahdesti kolmeen maaliin ennen kuin Jymy meni lopussa menojaan. Yhdeksi kauden kuumimmista nimistä ennakoitu Eemil Äijälä mätti heti avaukseen tehot 3+2, ja Oskari Kauppila latoi hattutempun.

EräViikinkien oli arveltu täksi kaudeksi hiukan vahvistuneen ja Happeen kenties heikentyneen. mutta kaukalossa se ei näkynyt, kun hirvilauma rytki heti avauserässä taululle 5–0-vierasjohdon. Isäntien Tuomas Ahon alun rangaistuslaukaus jäi tuloksettomaksi, ja sitten ropisikin toisessa päässä, kun ensin osui Happeelle Kim Hyrkkönen kahdesti ja ennen taukoa vielä Matti Minkkinen sekä Niko Laiti ylivoimalla ja viimeisellä minuutilla vielä Valtteri Pernu. Pelin puolivälissä Happee johti jo 7-0 ja toisella tauolla vielä tylymmin 9-0. Happeesta löytyi tänään kolme neljän tehopisteen miestä, kun Kim Hyrkkönen sekä Niko Laiti merkkauttivat saldon 3+1 ja Ville Heiska 1+3. Salibandyssa harvinainen nollapeli irtosi Pietari Jääskeläiselle 12 torjunnalla kruununaan näyttävästi torjuttu rangaistuslaukaus. Valtteri Pernun ja Aaro Kokon maalit olivat heille ensimmäiset liigassa.

F-liigan miesten sarja jatkuu lauantaina otteluilla Nurmon Jymy–FBC Turku, SPV–Oilers, Classic–Nokian KrP ja OLS–Westend Indians.

Kuva kaudelta 2022-2023: Juha Käenmäki