Koovee jatkaa voitokkaasti – nyt kaatui PSS

Uudistunut Koovee voitti toisenkin ottelunsa kauden F-liigan naisten sarjassa, kun se murjoi kotonaan kolmen vuoden takaisen mestarin PSS:n peräti 9-2. Lauantain muissa otteluissa SSRA löi kotonaan EräViikingit 5-4 ja SaiPa vieraissa O2-Jyväskylän 2-1.

Tampereen avauserä näki vain Kooveen Siiri Syrjäsen avausmaalin, mutta toisessa Tuulia Aho, Anna Marttala, Emmiina Hapuoja ja Viola Pennanen takoivat taululle jo 5–0-kotijohdon. Milla Koskenniemi ja Viola Värränkivi kavensivat, mutta Henriikka Järvi palautti järjestyksen jo ennen toista taukoa. Päätösjaksolla Koovee komisteli lukemia vielä kolmesti. Emmiina Hapuoja laukoi voittajien maaleista peräti neljä, Henriikka Järvi merkkautti tehot 1+3.

Oulussa osuivat Johanna Pirttimaa, Jemina Haikonen ja Nea Pirttilä SSRA:lle jo ensimmäisellä kympillä kolmen maalin johdon, ja Pinja Suhosen kavennuksen kuittasi toisen erän lopussa 4–1-maalillaan Salla Suomela. Vieraat nousivat kolmannessa erässä Jasmiina Järvisen kahdella ja Tove Tantereen yhdellä osumalla vielä tasoihin, mutta joutuivat lopulta tyhjin käsin kotimatkalle. Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa laukoi Sanni Uimarihuhta voittomaalin kotijoukkueelle.

Jyväskylässä hinkattiin avauserä melkein täyteen ilman osumia, kunnes kaukaloon loukkaantumisen jälkeen palannut viime kauden pistekuningatar Miisa Turunen linkosi SaiPan johtoon. Lotta Lindi kasvatti eroa toisessa erässä, mutta Susanna Kuusisto nosti kotijoukkueen vielä maalin päähän. O2-Jyväskylä sai yrittää viimeiset kaksi minuuttia tasoitusta kuudella neljää vastaan, mutta maajoukkuemaalivahti Miia Maaranen SaiPan maalissa ei ollut yllätettävissä.

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut Welhot–EräViikingit ja FBC Loisto–SB-Pro.

Kuva: Anssi Koskinen