EräViikingit ja FBC Loisto sunnuntain voittajat

Eilen Oulussa hävinnyt EräViikingit palasi tänään voiton makuun, kun se kaatoi Kuopiossa Welhot näiden uudella komealla kotiareenalla 7-1. Sunnuntain toisessa ottelussa FBC Loisto kukisti kotonaan SB-Pron 5-4.

Altavastaajaksi arveltu Welhot sinnitteli vielä pelin puolivälissä tasalukemissa 1-1, kun taidokkaasti maalille noussut Silja Jääskeläinen oli kuitannut vieraiden Veera Mertasen avausosuman. Silja Collin iski kuitenkin helsinkiläiset uudelleen johtoon, ja kolmannessa erässä lukemat repesivät. Natalie Sandström päätti komean hyökkäyksen takatolpalta 4–1-maaliin jo 14 sekunnin pelin jälkeen, ja erän vanhetessa osuivat vielä Iina Latvala kahdesti, Katerina Vachudova sekä Silja Collin päivän toisensa.

Turussa johti SB-Pro vielä kolme minuuttia ennen toisen erän loppua 2-0, mutta Loisto hyödynsi vieraiden keskialueen menetykset nousten jo tauolle tasoihin. Kolmannessa Leea Kaisti ensin laukoi kotijoukkueen johtoon ja Eveliina Hannulan kaukolaukauksen pompittua välissä maaliin viimeisteli vielä läpiajosta kliinisesti 5-2. SB-Pro nousi Emmi Lindhin ja Mirja Hietamäen osumilla vielä maalin päähän, mutta tasoihin saakka ei kiri kantanut.

Sarja jatkuu keskiviikkona ottelulla SB-Pro–PSS.

Kuva: Ainesmedia