Nokian KrP:lle ensimmäinen pistemenetys – Westend Indians taipui vasta jatkoajalla

Nokian KrP koki kauden ensimmäisen pistemenetyksen F-liigan miesten sarjassa, kun Westend Indians taipui vasta jatkoajalla 5-4 Nico Jonaesonin upealla maalilla. Lauantain muissa otteluissa SPV murskasi kotonaan Classicin 9-4 ja TPS löi vieraissa LASBin 6-1.

Nokian KrP johti vielä kolmannen erän puolivälissä 3-1, mutta Westend Indians näytti jo aiheuttavan nokialaisille kauden ensimmäisen tappion. Otto Lehkosuo kavensi lähivapaalyönnistä, Jasper Auvinen tasoitti Samuli Junnilan poikkipassista ja puolitoista minuuttia ennen loppua Lehkosuo jatkoi Jere Niemelän epäonnistuneesta laukauksesta vieraat johtoon. KrP veti saman tien maalivahti Miro Tuomalan penkille, ja kuudella viittä vastaan Joonatan Kovasen laukaus laidasta viuhui ohi Juuso Jokisalon. Jatkoaikaa oli jäljellä vain kymmenen sekuntia, kun Nico Jonaeson ampaisi painotonta laitaa puolustuksen selustaan ja takatolpalle, tovin tähdännyt Joona Rantala lähetti laserintarkan diagonaalisyötön lapaan ja lisäpiste jäi Nokialle.

SPV shokeerasi Classicin heti avauserässä, kun Didrik Lillas, Eemeli Karjanlahti, Eero Karjanlahti ja Juuso Keskinen takoivat taululle lukemat 4-0. Keskisen toisen erän 5–0-maalin jälkeen Classic kavensi kolmesti, mutta sitten SPV repi uudelleen eroa ja meni menojaan. Riku Hakanen hurjasteli Peliveljien sarakkeeseen tehot 3+3 ja Juuso Keskinen merkkautti 3+1.

Classicin illan kohokohdaksi jäi, että Jami Mannisesta tuli yhdeksäs F-liigan runkosarjassa 600 tehopistettä koonnut pelaaja. Päivän saldon 1+1 jälkeen Mannisen uratehot ovat 341 ottelussa 356+245=601.

Avauserässä iski myös TPS, jolle Tuomas Ojala, Kasperi Kantonen ja Waltteri Vesterinen pohjustivat nopean kolmen maalin etumatkan. Kolmannen erän lopussa Ojala laukoi tilanteeksi jo 6-0 turkulaisille, mutta Olli Kuismalle jo häämöttänyt nollapeli ei lopulta toteutunut. LASB yritti kuuden maalin tappioasemassakin ilman maalivahtia, ja Jere Sulander osui runsas minuutti ennen loppusummeria.

Sarja jatkuu sunnuntaina Oulussa ottelulla OLS–SPV.

Kuva: Anssi Koskinen