Tampere valttia sunnuntaina – Koovee voitti vieraissa ja Classic kotona

Tampere oli valttia F-liigassa tänään pelatuissa kahdessa ottelussa, kun Koovee palasi voittokantaan kaatamalla vieraissa O2-Jyväskylän 9-4 ja Classic löi kotonaan eilen Kooveen kukistaneen SSRA:n 8-5.

Tänään tehot 2+1 tehnyt Roosa Jälkö nosti ensin O2-Jyväskylän johtoon, mutta Koovee nousi vielä ennen erätaukoa tasoihin ja 4–1-johtoon saatuaan kentällä luvattoman paljon tilaa. Tamperelaisten neljäs maali oli illan erikoisin, kun O2-Jyväskylä pelasi siirretyn rangaistuksen aikana ilman maalivahtia ja pallo karkasi Taimi Mikkolan lavasta tyhjään omaan verkkoon. Kolmea maalia pienemmäksi ei ero enää kaventunut, ja ottelun viimeiset kaksi maaliaan Koovee työnsi tyhjiin O2-Jyväskylän yrittäessä kavennusta riskillä. Kooveesta löytyi tänään leveälti kahdeksan eri maalintekijää.

Vastaava alku nähtiin Lempäälän Bläk Boksissa, kun puolustuksen selustaan hiipinyt Hanna Niemelä iski ensin SSRA:n johtoon mutta Classic takoi jo ensimmäisessä erässä tasoituksen ja päälle peräti 5–1-johdon. Suvi Hämäläisen 6–2-maali pelin puolivälissä tuoksahti jo ratkaisulta, mutta SSRA nousi vielä pelille ja Liinu Koiviston, hattutemppunsa sinetöineen Hanna Niemelän ja Oona Lehtisen osumilla maalin päähän. Siihen nousu kuitenkin pysähtyi, ja Natalia Pitkäkangas kiskaisi kuusi minuuttia ennen loppua komean nousun kruunuksi Classicille seitsemännen maalin. Loppunumerot työnsi vielä rystyltä Sofia Lappalainen tyhjiin.

F-liigan naisten sarja jatkuu ensi perjantaina Itä-Uudenmaan paikallisottelulla ÅIF–PSS.

Kuva: Ainesmedia