Uutiset

Happeen Peter Kotilaiselle kahden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Happeen hyökkääjä Peter Kotilaisen kahden ottelun pelikieltoon tämän rikkeestä vastustajaa kohtaan F-liigan ottelussa Happee–EräViikingit 20.12.2020.

Peliajassa 44:18 EräViikinkien maalialueella kamppailutilanteessa Peter Kotilainen päätyi kentänpintaan selälleen. EräViikinkien Ossi Jalonen menetti osittain tasapainonsa ja ”istahti” Kotilaisen oikean reiden päälle. Jalosen noustessa ylös Kotilaisen jalka oli hänen jalkojensa välissä ja Kotilainen teki jalallaan ojentavan liikkeen ylöspäin osuen Jalosta keskivartaloon. Erotuomarit tuomitsivat tilanteesta Kotilaiselle PR0-rangaistuksen.

Tapauksen arvioinnissaan kurinpitäjä katsoi, että potkuliike ei selity Kotilaisen aikomuksella nousta maasta vaan se on tahallinen. Kotilaisen jalkaterä osuu Jalosen vatsan seudulle, eikä genitaalialueelle. Kotilaisen oikean jalan sääri voi osua genitaalialueelle, tätä ei varmuudella pysty videotallenteelta havaitsemaan. Potkuliike on voimakas ja aiheuttaa välittömän kipureaktion Jalosessa. Happeen vastineessa todetaan, että Jalonen kaataa päähän kohdistuneella kyynärpäällään Kotilaisen. Tallenteelta on nähtävissä, että Jalonen työntää oikealla kädellään Kotilaista. Kontakti osuu Kotilaisen vasemman olkapään/kainalon alueelle, ei päähän. Kurinpitäjä katsoo, että Kotilainen on maassa ollessaan tarkoituksella potkaissut voimakkaasti Jalosta keskivartaloon. Kurinpitäjän arvion mukaan Kotilainen on osoittanut tilanteessa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan ja täten syyllistynyt PS 617 2) kohdan raakaan rikkomukseen.

Happee katsoi vastineessaan, että Kotilainen pyrkiessään saamaan päällään ollutta vastustajaa pois potkaisi Jalosta vatsaan. Kontakti ei ollut kova eikä tapahtunut genitaalialueelle.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Valokuva: Esa Jokinen

Katso video tilanteesta: