Uutiset

Daniel Megyaszaille kahden ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta kontaktista

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Steelersin Daniel Megyaszaille kahden ottelun pelikiellon vastustajan päähän kohdistuneesta kontaktista F-liigan ottelussa EräViikingit–Steelers 2.1.2021.

Käsitellyssä tilanteessa EräViikinkien Ossi Jalonen kääntyi laidan vieressä ohitsee kimpoavan pallon perään ja oli kurottamassa palloon, kun tilanteeseen leikkaavalla linjalla juossut Daniel Megyaszai käänsi vasemman kylkensä kohti Jalosta ja osui tätä olkapäällään pään alueelle niin, että Jalonen kaatui maahan ja loukkaantui. Erotumarit tuomitsivat tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen.

Kurinpitäjä arvioi tilannetta seuraavasti:

Kiistatonta tutkittavassa asiassa on, että Megyaszain kontakti osuu Jalosta päähän. Megyaszailla on esteetön näkyvyys Jaloseen. Hänellä on aikaa pelata tilanne turvallisesti. Megyaszai tulee juoksuvauhdissa kohtisuoraan leikkaavalla linjalla kohti Jalosta. Juuri ennen kontaktia, Megyaszai kohottaa itseään ottaessaan kontaktin vastaan. Megyaszain olisi pitänyt ymmärtää, että juuri pallon perään kääntyneellä Jalosella oli vain vähäinen mahdollisuus reagoida tulevaan kontaktiin.

Katson, että Steelersin vastineessa oleva väite, että Megyaszai yrittää plokata Jalosen kääntämällä tälle selkänsä on väärä. Megyaszai valmistautuu kontaktiin kohottamalla itsensä ennen osumaa. Hänellä olisi ollut mahdollisuus myötäillä Jalosen liikettä ja täten pelata tilanne turvallisesti. Nyt hän ottaa kontaktin suoraan leikkaavalla juoksulinjalla.

Katson, että Megyaszai on tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajaan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan ja täten syyllistynyt PS 617 2) kohdan raakaan rikkomukseen.

Päähän kohdistuneista kontakteista on aikaisemmissa kurinpitotapauksissa annettu 2 ottelun pelirangaistus, mikäli tapahtumassa ei ole lieventäviä tai ankaroittavia elementtejä.

Steelers katsoi vastineessaan, että Danil Megyaszai käänsi tilanteessa selkänsä vastustajaan suojatakseen palloa ja blokatakseen vastustajan liikettä mutta ei yrittänyt taklata tai vahiingoittaa vastustajaa.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Video tilanteesta: