Uutiset

Nokian KrP:n Valtteri Viitakoskelle kolmen ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Nokian KrP:n Valtteri Viitakoskelle kolmen ottelun pelikiellon vastapelaajan päähän osuneesta kontaktista F-liigan puolivälieräottelussa Nokian KrP–Happee 9.3.

Asia tuli vireille otteluvalvojan videotutkintapyynnöllä.

Peliajassa 57.16 Valtteri Viitakoski tuli juoksuvauhdilla karvaamaan pallollista Joel Lahtea. Lahti ehti syöttää pallon kanssapelaajalleen ja oli vielä liikkeessä eteenpäin, kun Viitakoski tuli hänestä katsoen takaviistosta ja leikkasi Lahden juoksulinjalle. Viitakoski käänsi ylävartaloaan, siten, että osui oikealla olkapäällään / hartian alueella Lahtea pään alueelle. Lahti loukkaantui osuman seurauksena. Erotuomarit eivät tuominneet tilanteesta rangaistusta.

Kurinpitäjä perustelee:

Kiistatonta asiassa on, että Viitakosken kontakti osuu Lahtea pään alueelle. Tämä on selvästi videotallenteelta nähtävissä voimakkaana pään retkahdusliikkeenä.

Viitakoskella on esteetön näkyvyys Lahteen. Juoksulinjalla ei ole muita pelaajia vaikuttamassa hänen päätökseensä pelata tilanne. Viitakosken olisi pitänyt ymmärtää, että Lahdella ei ole mahdollisuutta vastaanottaa kontaktia, joka tulee selän takaa. Viitakoski tietoisesti valmistautuu kontaktiin kääntämällä juuri ennen kontaktia ylävartaloaan. Täten KrP:n vastineessa väitetty ”puhdas vahinko” -väite, on väärä. Edelleen KrP:n vastineessa todetaan, että Lahdella oli epäedullinen peliasento. Juuri tämän epäedullisen asennon, Viitakoski olisi pitänyt ottaa huomioon ennen kontaktia.

Viitakoski on kyseisessä tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan ja täten syyllistynyt PS 617 2) kohdan raakaan rikkomukseen.

Normaalisti kurinpitotapauksissa päähän kohdistuvista kontakteista on annettu kahden ottelun pelirangaistus. Katson kuitenkin, että tässä tapauksessa ankaroittavina seikkoina ovat: kova juoksuvauhti, toisen pelaajan mahdollisuus ottaa kontakti vastaan, leikkaavat juoksulinjat, tietoinen kontakti ja osuma päähän.

Nokian KrP katsoi vastineessaan, että kyseisessä syötönkatkotilanteessa tapahtunut kontakti oli puhdas vahinko, jossa Viitakoski kurkotti katkaisemaan syöttöä liikkeen ollessa palloon kohdistuvaa Lahden samanaikaisesti jatkaessa etenemistään ja osuen Viitakoskea selkään ja loukaten itseään.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: