Uutiset

Janne Lammiselle ei rangaistusta jalkakontaktista Joni Henttoseen

Pääsarjojen kurinpitäjä ei määrännyt Classicin Janne Lammiselle rangaistusta jalkakontaktista Nokian KrP:n Joni Henttoseen eilisessä F-liigan välieräottelussa Nokian KrP–Classic.

Tilanne tuli käsittelyyn Nokian KrP:n tekemällä videotutkintapyynnöllä.

Peliajassa 29:08 Joni Henttonen eteni laidan lähellä kohti hyökkäyspäätyä. Janne Lamminen
tuli karvaamaan ja kaventamaan Henttosen juoksulinjaa. Lammisella ei ollut mahdollisuutta saada palloa, jolloin hän kavensi Henttosen juoksulinjaa jalallaan aiheuttaen Henttosen kaatumisen. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia.

Kurinpitäjä perustelee päätöstään seuraavasti:

Tutkittavassa asiassa Lamminen selvästi kaventaa Henttosen juoksulinjaa jalallaan. Lamminen ei tee potkuliikettä, mutta tekee tilanteessa estämisteon, mikä olisi voitu tulkita sääntöjen vastaiseksi. Katson, että Lamminen ei tilanteessa ole osoittanut sellaista piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan, että tilanteesta tulisi määrätä kurinpidollinen seuraamus.

Nokian KrP oli katsonut videotutkintapyynnössään, että Lamminen laittoi tilanteessa vasemman jalkansa Henttosen eteen osuen tätä polven/alareiden alueella ja aiheuttaen puujalan, jonka vuoksi Henttonen joutui olemaan hetken sivussa ottelusta. Nokian arvion mukaan kyseessä ei ollut vahinko vaan tahallinen ja kanssapelaajan terveyden kunnioittamista laiminlyövä teko.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: