Uutiset

Janne Lammiselle ei rangaistusta osumasta Vili Liposeen

Pääsarjojen kurinpitäjä ei määrännyt Classicin Janne Lammiselle rangaistusta tilanteesta, jossa hänen kätensä osui Vili Liposen päähän eilisessä F-liigan välieräottelussa Nokian KrP–Classic.

Tilanne tuli käsittelyyn otteluvalvojan tekemällä videotutkintapyynnöllä.

Peliajassa 27:28 KrP:n maalialueen rajalla Classic pelasi ylivoimaa ja Janne Lamminen lähti peruuttamaan maalialueelle työntäen samalla kevyesti Vili Liposta. Pienen kontaktin jälkeen Lamminen kohotti vasenta kättään ja osui sillä Liposta leukaan. Liponen näytti loukkaantuvan osuman seurauksena. Erotuomarit eivät tuominneet tilanteesta rangaistusta.

Kurinpitäjä perustelee päätöstään seuraavasti:

Tutkittavassa asiassa on nähtävissä, että Lamminen kohottaa kättään ja osuu kyynärpäällään Liposen leukaan. Käsi näyttää videotallenteen mukaan liukuvan ylävartalokontaktista Liposen kasvojen seudulle. Katson, että Lamminen on tilanteessa syyllistynyt sääntöjen vastaiseen tekoon, työntämällä kädellään toista pelaajaa ylävartaloon, aiheuttaen kontaktin kasvoihin. Katson kuitenkin, että kyse ei ole sellaisesta rikkeestä, että tilanteesta tulisi määrätä kurinpidollinen rangaistus.

Nokian KrP oli katsonut asiassa antamassaan lausumassa, että kyseessä oli tarkoituksellinen vahingoittamisyritys ja törkeä kanssapelaajan terveyden kunnioittamisen laiminlyönti.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: