Uutiset

Valituslautakunta ratkaisi: Ottelun Classic–FBC Loisto tulosta ei muuteta

Salibandyliiton valituslautakunta on kumonnut liiton kilpailu- ja kurinpitoryhmän päätöksen, jolla 15. tammikuuta pelatun F-liigan naisten A-lohkon ottelun Classic–FBC Loisto tulos oli Loiston vastalauseen johdosta muutettu Classicin tappioksi. Näin ottelun lopputulokseksi palautuu Classicin 5–2-voitto.

Classicilla oli ollut ottelun kokoonpanossa 2007 syntynyt pelaaja, kun F-liigassa saavat pääsarjojen sarjamääräysten mukaan pelata vain 2006 ja aikaisemmin syntyneet.

Valituslautakunta katsoi, että vaikka Classic oli toiminut sarjamääräysten kyseisen pykälän vastaisesti, se ei kuitenkaan ollut rikkonut salibandyn kilpailusääntöjen edustus- ja pelioikeutta koskevia määräyksiä. Siksi valituslautakunta päätti hyväksyä FBC Loiston vastalauseen mutta jättää ottelun lopputuloksen ennalleen.

Valituslautakunta perustelee ratkaisua näin:

Classicin pelaajalla on ollut kilpailusääntöjen 47-48 §:ien mukainen edustusoikeus ja hänen pelipassinsa on oikeuttanut pelaamaan F-liigassa. Pelaaja on merkitty ottelupöytäkirjaan eikä hän ole ollut peli-, kilpailu- tai toimintakiellossa. Valituslautakunta katsoo näin ollen, että pelaajalla on ollut kilpailusääntöjen 50 §:n mukainen pelioikeus.

Kilpailusääntöjen 73 § 2 momentin mukaan liitto voi hyväksyä hävinneen joukkueen tai tasapelin pelanneen joukkueen vastalauseen ja jättää silti lopputuloksen voimaan. 73 § 3 momentin mukaan mikäli vastalause siitä, että joukkue on peluuttanut pelaajaa, jolla ei otteluhetkellä ole ollut edustus- tai pelioikeutta taikka että sen otteluun on osallistunut kilpailukiellon alainen toimihenkilö, hyväksytään, on joukkue määrättävä hävinneeksi.

Classic on rikkonut pääsarjojen sarjamääräysten 3 §:ää. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että edellä mainitun sarjamääräyksen ja pelaajan edustus- ja pelioikeutta koskevien kilpailusääntöjen määräysten osalta on ristiriitaisuutta, jota lisenssiohjeistus edelleen vahvistaa.

Valituslautakunta toteaa, että koska pelaajalla on ollut edustus- ja pelioikeus, kilpailusääntöjen 73 § 3 momentti ei tule sovellettavaksi ja ottelun tulos voidaan jättää voimaan vaikka vastalause hyväksyttäisiin. Valituslautakunnan näkemyksen mukaan Classicin määrääminen ottelun hävinneeksi olisi lisäksi kohtuutonta, koska sarjamääräysten ja kilpailusääntöjen kesken on tulkinnanvaraisuutta ja lisäksi, koska Classic ei ole hyötynyt 2007 syntyneen pelaajan ilmoittamisesta otteluun millään tavalla.

F-liigan kurinpitopäätöksiin