Uutiset

Videotutkintapyyntö ei tuonut Ville Lastikalle rangaistusta

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt Classicin Ville Lastikalle rangaistuksia F-liigan ottelun Jymy – Classic tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä näin:

Tilanteessa Lastikka saa pallon laitaan, mistä hän lähtee kanttaamaan pallon kanssa keskelle. Puolustamassa oleva Karjanlahti pysähtyy ottamaan Lastikkaa vastaan, pyrkien estämään tämän liikettä keskustaan sekä peittämään syöttöä tai laukausta. Yrittäessään estää Lastikan syöttöä tai laukausta työntää Karjanlahti mailaansa Lastikan syötön tielle. Karjanlahden peliasento on tilanteessa matalahko, kun hän ensin jarruttaa juoksuvauhdista ja sitten kurottaa mailallaan kohti palloa. Lastikan syöttäessä Karjanlahden lavan ohi, joutuu hän pelaamaan palloa läheltä omia jalkojaan, jolloin kädet nousevat pelinomaisesti ylös lähemmäksi kehoa. Vaikka Lastikan käsivarren osuma Karjanlahden päähän on kiistaton, ei Lastikan pelinomaisessa toiminnassa ole tilanteessa ainakaan sellaista pelisääntöjen tarkoittamaa rikettä, josta rangaistuksena olisi pelirangaistus. Lastikalle ei tuomita rangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: