Uutiset

Ottelun Classic–OLS pelirangaistus kumottiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on kumonnut OLS:n Olli-Matti Virrankarille F-liigan ottelussa Classic–OLS tuomitun pelirangaistuksen.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä seuraavasti:

OLS:n pelaaja karvaa Classicin Lastikkaa keskialueen suunnasta ja Lastikka tekee nopean käännöksen laidan puolelle. Samaan aikaan OLS:n Virrankari pyrkii riistämään Lastikalta palloa toisesta suunnasta, tullen laidan puolelta. Tilanteessa Virrankari on juossut Lastikan kiinni ja Lastikka kääntyy suoraan hänen eteensä, Lastikan painopiste on matala ja liike jyrkkä, jolloin hän kääntyy suoraan Virrankarin juoksulinjalle. Lastikan pää osuu Virrankaria olkavarteen. Virrankari jatkaa suoraa juoksuaan, riistäen samalla pallon Lastikalta.
Vaikka kyseessä on päähän osunut kontakti, pyrkii Virrankari selkeästi tilanteessa riistämään pelkästään palloa, eikä hän tee mitään liikettä hakeakseen kontaktia Lastikkaan. Virrankarin kädet ovat peliasennossa mailassa ja maila lähellä vartaloa, ja hän juoksee jatkuvasti suoraa hakematta kontaktia.
Vaikka Virrankarilla on esteetön näkyvyys Lastikkaan, ei hänen voida olettaa pystyvän reagoimaan nopeassa tilanteessa Lastikan käännökseen. On kyse pelinomaisesta tilanteesta, jossa valitettavana lopputuloksena on pääosuma.

Virrankarille tuomittu pelirangaistus kumotaan.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: