Uutiset

Oilersin Rasmus Kainulaisen pelirangaistus kumottiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on äänin 2-1 kumonnut Oilersin Rasmus Kainulaiselle F-liigan välierässä Nokian KrP–Oilers tuomitun pelirangaistuksen.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstään seuraavasti:

Tilanteessa Nokian KrP:n Krumins yrittää poikittaissyöttöä, joka osuu Oilersin Rasmus Kainulaisen jalkaan. Pallo kimpoaa Kainulaisen taakse. Krumins pysähtyy ja yrittää kääntyä taaksepäin pallon perään. Kainulainen sen sijaan jatkaa liikettään kohti Kruminsia ja taklaa hänet nurin.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Kainulainen on tilanteessa syyllistynyt vähintään piittaamattomaan fyysiseen peliin. Kurinpitodelegaatio katsoo, että teon vakavuutta on lisännyt Kainulaisen kontaktin kova voima ja se, että Kainulainen ei ole yrittänytkään pelata tilanteessa palloa.

Kurinpitodelegaatio katsoo käytössä olevien videotallenteiden perusteella, että Kainulaisen kontakti ei osu Kruminsia päähän, vaan olkapäähän. Kurinpitodelegaatio pitää mahdollisena, että Kainulaisen käsien nostaminen ja sen johdosta aiheutunut lisätyöntö on ollut seurausta siitä, että Kruminsin mailan osuttua Kainulaista päähän voimakkaasti Kainulainen on pyrkinyt suojaamaan päätään.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että edellä mainitut seikat huomioon ottaen Kainulainen ei ole syyllistynyt sellaiseen väkivaltaiseen fyysiseen peliin tai raakaan rikkomukseen, josta olisi tullut tuomita pelirangaistus.
Kurinpitodelegaatio kumoaa Kainulaiselle annetun pelirangaistuksen.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 2–1.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: