Uutiset

Nokian KrP:n Lauri Alkin pelirangaistus kumottiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on kumonnut Nokian KrP:n Lauri Alkille F-liigan eilisessä loppuottelussa TPS–Nokian KrP tuomitun pelirangaistuksen.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut näin:

Tilanne tapahtuu TPS:n kenttäpuoliskolla laidan vieressä. Tilanteessa molemmat pelaajat, KrP:n Alkki sekä TPS:n Trekse liikkuvat samaan suuntaan, samalla nopeudella, tavoitellen tasaveroisesti irtopalloa. Alkki on tilanteessa Trekseä edellä ja leikkaa Treksen edelle suojatakseen palloa.

Kontakti alkaa, kun Trekse jää selän puolelle. Trekse yrittää kurottaa kohti palloa ja ottaa Alkkia olkapäästä kiinni, jolloin hänen kääntyneen vartalon tasapaino ei ole optimaalinen tulevaan kontaktiin. Kontakti jatkuu Alkin työntäessä Trekseä kädellä rinnasta ja jatkaa itsensä siirtämistä Treksen eteen, samalla työntäen kehollaan Trekseä. Trekse kaatuu kontaktin jälkeen, edellä mainittujen asioiden johdosta.

Kurinpitodelegaatio toteaa videotallenteen perusteella, että Alkki ei osu Trekseä pään alueelle vaan työntö kohdistuu rintaan. Koska kontakti ei ole väkivaltainen eikä raaka rikkomus, kurinpitodelegaatio katsoo, ettei kyseessä ole sellainen rike, josta tulisi määrätä pelirangaistus.

Alkille annettu pelirangaistus kumotaan.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: