Uutiset

Videotutkintapyyntö ei tuottanut Morics Kruminsille rangaistusta

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt Nokian KrP:n Morics Kruminsille rangaistuksia loppuottelun TPS–Nokian KrP tilanteesta, josta TPS oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut näin:

Tilanteessa Nokian KrP:n Krumins pyrkii pelaamaan palloa maalin eteen. Pallo kimpoaa ylös vastaan tulevan TPS:n Vesterisen lavasta hänen taakseen. Krumins jatkaa liikettään eteenpäin ja nousee pystympään asentoon. Krumins nostaa vasemman kätensä ylöspäin ja käsi osuu Vesteristä pään alueelle. Vesterinen kaatuu kontaktin voimasta. Erotuomarit eivät anna tilanteesta rangaistusta.

Kyseessä on sinänsä tavanomainen pelaajien yhteentörmäys, jossa kuitenkin Krumins nostaa ylös kyynärvartensa, joka osuu Vesteristä pään alueelle. Kruminsin käsi nousee ylöspäin, mutta on vain hänen rintansa korkeudella osuessaan Vesterisen pään alueelle. Kruminsin käden nostaminen on voinut olla ainakin osittain seurausta luonnollisesta reaktiosta suojautua kontaktilta.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Kruminsilla on tilanteessa pallofokus ja hän pyrkii pääsemään irtopallon perään, vaikka Vesterinen on hänen tiellään. Tilanne on seurausta enimmäkseen reagoinnista nopeassa kontaktitilanteessa, jossa pelaajien kokoerosta ja asennosta johtuen kontakti osuu vastustajaa pään alueelle.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Krumins ei ole syyllistynyt tilanteessa sellaiseen väkivaltaiseen fyysiseen pelaamiseen tai raakaan rikkomukseen eikä muutenkaan sellaiseen väkivaltaiseen käytökseen, josta tulisi
määrätä pelikieltoa.

Kurinpitodelegaatio ei määrää tilanteesta rangaistusta. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 2–1.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: