Uutiset

PSS:n Arla Salolle varoitus jalkakontaktista vastustajaan

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt PSS:n maalivahti Arla Salolle varoituksen EräViikinkien Manta Likkiin kohdistuneesta jalkakontaktista joukkueiden välisessä ottelussa 30.10.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tutkittava tilanne tapahtuu ErVin tekemän maalin jälkeen, pelin ollessa poikki, PSS:n maalialueen sisällä, aivan maalivahdin alueen rajalla. Ennen tapahtumaa PSS:n maalivahti Salo on tullut reilusti vastaan, lähes maalialueen reunalle asti. Maalin syntymisen jälkeen Salo nousee ja kääntyy kohti omaa maalia ja vaihtoaitiota. ErVin pelaaja Likki juoksee Salon ja maalin välistä maalivahdin alueen rajaa pitkin (metri maalista) onnittelemaan maalin tehnyttä joukkuetoveriaan.

Likki ei provosoi tai ota edes katsekontaktia Saloon, vaan väistää hyvissä ajoin suoraan vaihtoaitioon kävelevää Saloa. Kävellessään Salo nostaa vasemman jalkansa / tekee pienen potkaisevan liikkeen Likin jalkoihin. Likki horjahtaa kontaktista, mutta ei kaadu.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Salo tahallisesti yrittää kampata Likin, joka ei millään tavalla provosoi Saloa eikä voi odottaa Salon kontaktia. Vaikka Salon kontakti on hyvin kevyt, Likki horjahtaa tästä yllättävästä kontaktista, mutta onnistuu pitämään tasapainonsa siten, että hän ei kaadu.

Vastustajan kunnioittaminen on ensisijaisen tärkeää pelin jokaisella sektorilla – varsinkin silloin, kun kanssapelaaja ei osaa odottaa mitään vastaavan kaltaista.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Salon toiminta tilanteessa on sellaista epäurheilijamaista käytöstä, joka on pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n 3 kohdan mukaisesti rangaistavaa. Ottaen kuitenkin huomioon kontaktin suhteellisen keveyden ja sen, että kampituksesta ei aiheudu tässä tapauksessa kovin suurta vaaraa vastustajalle, kurinpitodelegaatio katsoo, että varoitus on riittävä rangaistus tässä tapauksessa.

Kurinpitodelegaatio määrää Salolle varoituksen.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: