SPV:n voittoputki jo kuusi ottelua, Oilers otti vetovuoron

Seinäjoen Peliveljet nappasi jo kuudennen perättäisen voittonsa F-liigan miesten sarjassa, kun mestari TPS kaatui kotikaukalossaan 8-3. Lauantain toisessa ottelussa Oilers löi vieraissa jumbo EräViikingit 10-4 ja nousi sarjakärkeen ohi ottelun vähemmän pelanneen Classicin.

SPV hämmensi Kupittaan yleisön heti avauserässä karkaamalla Aaro Tammirannan, Aapo Lokasaaren ja Eero Karjanlahden maaleilla 3–0-johtoon. TPS tuli toisen erässä maalin päähän, mutta vain seitsemän sekuntia toisen kavennuksen jälkeen Jukka-Pekka Pelto-Arvo kasvatti vieraiden johtoa. Lisää tuli vielä ennen taukoa, kun ensin osui Juuso Keskinen, sitten Konsta Haukkala ja viimeisellä minuutilla Riku Hakanen ampaisi vielä nostamaan jo 7-2 SPV:lle turhauttaen samalla TPS-kapteeni Olli Laineen potkaisemaan päätylaidan kumoon ja istumaan käytösrangaistusta. Päätösjaksolla nähtiin enää Pelto-Arvon illan toinen maali ja lopuksi Jere Niemelän lohdutusosuma kuudella viittä vastaan.

Oilers karkasi sekin heti avauserässä kolmen maalin johtoon, ja toisessa Heikki Iiskola ehti nostaa tilanteeksi jo 6-0 espoolaisille ennen kuin Simon Stransky avasi kotijoukkueen maalitilin ylivoimalla. EräViikingit nousi päätöserässä kolmesti neljän maalin päähän, mutta Oilers kuittasi joka kerta, ja neljä minuuttia ennen loppua Santeri Lindfors kasvatti Öljymiesten voittolukemat jo kolminumeroisiksi.

Justus Kainulainen oli kahdella maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään ottelun tehomies. Isäntien ilonaiheita olivat pitkän loukkaantumisen jälkeen toista otteluaan pelanneen Tuomas Ahon kauden avausmaali rangaistuslaukauksesta sekä tšekkimaalivahti Lukas Krizin ensiesiintyminen F-liigassa. Alkukauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Kriz vaihdettiin tolppien väliin kolmanteen erään.

Sunnuntaina sarja jatkuu otteluilla FBC Turku–Nurmon Jymy, Nokian KrP–Westend Indians ja OLS–EräViikingit.

Kuva viime kaudelta: Anssi Koskinen