Uutiset

Oilersin Rasmus Kainulaiselle kolmen ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Oilersin Rasmus Kainulaiselle kolmen ottelun pelikiellon vaarallisesta kontaktista vastustajaan F-liigan Espoon derbyssä Westend Indians–Oilers 15.12.2023.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanne tapahtuu keskialueella, Indiansin puolella kenttää. Indiansin Rasmus Pasanen kuljettaa palloa laitaa kohden ja syöttää pallon vastaantulevan Oilersin Rasmus Kainulaisen ohi ja jatkaa etenemistään hyökkäyssuuntaan. Pallon mentyä Kainulaisen ohi hän jatkaa liikettään kohti Pasasta ja taklaa Pasasta edestäpäin. Pasanen kaatuu taaksepäin kontaktista. Peliä jatketaan Indiansin vapaalyönnillä.

Tälle kaudelle annettujen fyysisten pelin linjausten esimerkkitapauksessa 6 todetaan seuraavaa: ”Musta pelaaja ryntää/juoksee väkivaltaisesti vastustajaa päin, ei yritystä pelata palloa. Mustan tarkoitus on vastaliikkeellä ja kovalla kontaktilla estää vastustajan pääseminen palloon. Valkoinen pelaaja ajetaan pystyyn, eikä hänen voi olettaa ennakoivan tällaista tekoa, saati pystyä suojautumaan siltä. Tällainen pelaaminen ei kuulu salibandyyn, eikä voi olla hyväksyttää lajin brändin kannalta. Mustalle pelaajalle Pelirangaistus väkivaltaisesta fyysisestä pelistä ja mikäli kontaktin tulkitaan osuvan suoraan pään alueelle, niin luonnollisesti kyseessä on tällöin Pelirangaistus raa’asta rikkomuksesta.”

Kuten em. esimerkkitapauksessa, käsillä olevassa tapauksessa Pasanen on tilanteessa palloton pelaaja. Hän on luopunut pallosta selvästi ennen kontaktia. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Pasasen ei voida olettaa ennakoivan kovaa kontaktia tilanteessa. Kurinpitodelegaatio katsoo lisäksi, että Kainulainen olisi voinut välttää kontaktin tilanteessa tai ainakin pelata tilanteen vaarattomammin.

Kainulainen kääntää tilanteessa kyljen kohti Pasasta ja korostaa kontaktia hyppäämällä olkapää edellä päin Pasasta. Kainulaisen molemmat jalat nousevat taklauksen aikana irti maasta. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Kainulaisen olkapää osuu Pasasta leukaan. Kurinpitodelegaatio toteaa, että tällainen yllättävä hyppytaklaus, joka osuu vastustajaa päähän, ei missään nimessä kuulu salibandyyn. Erityisen tuomittavan teosta tekee se, että kyseessä ei ole pallontavoittelutilanne, vaan rike kohdistuu pallottomaan pelaajaan. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Kainulaisen toiminta tilanteessa on siten pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n 3 momentissa tarkoitetulla tavalla väkivaltaista, että siitä on tuomittava rangaistus 54 §:n nojalla.

Kurinpitodelegaatio määrää Oilersin Rasmus Kainulaiselle kolmen ottelun pelikiellon.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: