FBC Loisto, SaiPa ja Classic viilettävät voitosta voittoon

FBC Loisto otti jo yhdennentoista perättäisen voittonsa F-liigan naisten sarjassa, kun se kaatoi kotonaan O2-Jyväskylän 7-1. Sarjassa nyt jo kolmanneksi nousseiden turkulaisten edellinen tappio liigassa tuli yhdeksäs lokakuuta Classicia vastaan.

Tänään FBC Loisto oli vielä ottelun puolivälissä 0–1-tappiolla Iina Latvalan maalattua vieraille, mutta jo ennen toista erätaukoa Milla Granlund, Emma Vähäkangas ja Eeva-Maria Heininen siirsivät loiston 3–1-johtoon. Clara Grönberg kasvatti eroa päätösjakson alussa, ja viimeisellä kympillä kotijoukkue komisteli lukemia vielä kolmesti.

Loiston vanavedessä nousi EräViikinkien ohi neljänneksi SaiPa, joka puolestaan venytti voittoputkensa viiteen kaatamalla kotonaan Kooveen 5-2. Tutut tehottaret Miisa Turunen ja Elsa Holopainen merkkauttivat kumpikin saldon 2+2 ottelussa, jossa SaiPa rakensi 31 minuutissa tavoittamattoman 4–0-johdon.

Oulun otteluun lähti Classic kuuden ja SSRA neljän ottelun voittoputkessa, mutta omaansa jatkoi vain Classic, joka voitti viime hetken maalilla 4-3. Kahden erän jälkeen oltiin Classicin 3–2-johdossa Suvi Hämäläisen iskettyä tamperelaisille kaksi maalia ja syötettyä yhden. Kolmannen puolivälissä Classicilla oli mahdollisuus kasvattaa eroa ylivoimalla, mutta verkko heilahtikin toisessa päässä, kun SSRA:n Johanna Pirttimaa karkasi suoraan jäähyaitiosta läpiajoon ja sijoitti pallon Juulia Katajan maalin yläkulmaan. Viimeisenä juhli sittenkin Classic, kun se sai vapaalyönnin oikeasta laidasta ja Elli Kylmäluoma sijoitti voittopallon takayläkulmaan ajassa 57.30. Osumaa seurasi SSRA:n kapteenin ja erotuomarin juttutuokio Kylmäluoman sivallettua laukauksensa malttamatta pysäyttää palloa aivan paikalleen mutta pöytäkirjaan maali jäi.

Classic nousi voitollaan taas sarjakärkeen ohi TPS:n.

Maanantain ottelut ovat PSS–EräViikingit ja ÅIF–SB-Pro.

Kuva: Anssi Koskinen