Happee hyvästeli legendaarisen Monnarin voitolla

F-liigan illan tapaus oli Jyväskylän Happeen viimeinen ottelu tuhansien tarinoiden ja miljoonien muistojen Monitoimitalolla. Laukaan Hirviareenalle siirtyvä Happee palkitsi paikalle saapuneen 1050-päisen kotiyleisönsä 4–2-voitolla Seinäjoen Peliveljistä.

Seuraavat F-liigan ottelunsa Happee pelaa vieraissa, kunnes marraskuun alussa on vuorossa seuraava kotiottelu uudella kotiareenalla Laukaan Leppäveden Hirviareenalla.

Illan ottelussa nähtiin maaleja vasta toisessa erässä, jossa SPV ehätti johtoon ensin Jukka-Pekka Pelto-Arvon ja sitten Didrik Lillasin osumilla, mutta Happee vastasi Niko Laitin ja Roni Laasosen kuiteilla. Päätösjaksolla osuikin sitten enää kotijoukkue. Roni Laasonen iski jo illan toisen irtopallomaalinsa, kun hän otti Rasmus Hasun torjuman pallon haltuun ja taituroi sen omien jalkojensa välistä verkkoon. Neljäs maali merkittiin taas Niko Laitille, jonka yläputkesta alas kimmonnutta laukausta tutkittiin pitkään videolta ennen kuin osuma päästiin viemään pöytäkirjaan.

Esa Jokisen ottelukuviin

Happee on kartuttanut pistetiliään kauden jokaisessa kolmessa ottelussaan, kahdesti pelannut SPV hakee vielä avauspisteitään.

Perjantain toisessa ottelussa hallitseva mestari Oilers kaatoi Lahdessa LASBin maalein 6-4. Öljymiehet latoivat sekä ensimmäiseen että toiseen erään kaksi maalia karaten jo 4–1-johtoon, mutta sitkeä LASB teki tapahtumasta vielä pelin, kun Niko Einiö kavensi ensin tasakentällisin ja viisi minuuttia ennen loppua vielä kuudella viittä vastaan nostaen LASBin maalin päähän. Oilersin päästyä ylivoimalle sivalsi Markus Salmi kuitenkin eron taas kahteen Heikki Iiskolan poikkipassista, ja Justus Kainulainen nosti vielä tyhjiin uransa 400. liigapisteen. Kainulaisen illan tehot olivat 2+1, ja kahdesti osuivat myös Markus Salmi sekä Perttu Järvinen.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut Nokian KrP–SPV, Nurmon Jymy–TPS, LASB–FBC Turku ja CLassic–OLS.

Otsikkokuva: Esa Jokinen