Nokian KrP jatkaa voittoputkessa, SPV yhä ilman pisteitä

SPV haastoi sitkeästi Nokian KrP:n joukkueiden lauantain kohtaamisessa, mutta KrP voitti lopulta 8-7 ja jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä. Peliveljet puolestaan hakee edelleen avauspisteitään.

Ensimmäisen erän puolivälissä johti SPV 2-0 ja toisen puolivälissä puolestaan KrP jo 5-3, mutta kohta oltiin taas tasalukemissa Juho Revon ja Riku Hakasen osuttua seinäjokisille. Joonatan Kovasen ja Aapo Kilpeläisen tarkat laukaukset vasemmalta kaistalta saattelivat kotijoukkueen toiselle tauolle 7–5-johdossa, mutta jännitys säilyi ottelun loppuun saakka. Ensin kavensi SPV:lle Juho Repo, ja Mikko Laakson videolta varmistetun 8–6-rystynoston jälkeen tiristi vielä Jukka-Pekka Pelto-Arvo kuudella viittä vastaan eron yhteen. Tasoitus jäi kuitenkin haaveeksi, vaikka SPV loppusekunneille huikeita paikkoja rakensikin.

Yleensä sarjan hännillä virunut FBC Turku pääsi harvinaisen murskavoiton makuun, kun se kaatoi vieraskaukalossa LASBin 10-2. Heti avauserän turkulaiset veivät 2-0, ja toisessa ropisi kunnon ryöppy, kun Aaro Ollikainen, Johannes Vähäkangas, Aapo Ordning, Verneri Tuononen ja Yannick Lindroos pommittivat 11 minuutissa tilanteeksi jo 7-0. LASB kavensi päätöserässä kahdesti, mutta Verneri Tuononen kasvatti eroa taas, ja kotijoukkueen lopun jäähysumassa Juuso Forsman varmisti vielä kahdella ylivoimamaalilla FBC Turulle kaksinumeroiset voittolukemat. Yannick Lindroos oli kolmella maalillaan ja yhdellä syöttöpisteellään voittajien tehokkain. Nikolas Laaksonen syötti FBC Turun maaleista kolme.

TPS jatkaa kahden ottelun jälkeen puhtaalla pelillä noustuaan Nurmon Jymyn vieraana kolmannessa erässä tappiolta 4–3-voittoon. Jymy lähti päätöserään Jussi Lassilan kahden osuman myötä 2–1-johdossa, mutta se ei kestänyt. Jasper Juuti tasoitti, ja jo erän puolivälissä TPS johti 4-2 Lauri Eloluodon viimeisteltyä kahdesti Waltteri Vesterisen syötöistä. Niklas Äijälän kiskaisu takayläkulmaan ylivoimalla kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua nosti Jymyn vielä maalin päähän, mutta tasoitus ei onnistunut edes kuudella viittä vastaan.

Konsta Tykkyläinen nousi kolmella maalillaan Lempäälän Bläk Boksin hahmoksi, kun Classic punnersi OLS:sta 4–2-voiton. Classicin Tiitus Salokangas kuittasi avauserässä OLS:n Iiro Savelan avausosuman, ja toisessa Konsta Tykkyläinen kiskaisi kotijoukkueen johtoon. Kimi Vänttilä kuitenkin tasoitti, ja kohta oululaisilla oli paikka siirtyä rangaistuslaukauksella taas johtoon. Classic-vahti Otso Auvinen kurotti kuitenkin jaloillaan pallon Roope Okkosen lavasta, ja päätösjaksolla osuivat enää Classic ja Konsta Tykkyläinen. Voittomaalin hän iski kahdeksan ja puoli minuuttia ennen loppua ja loppunumerot vielä tyhjiin katkaistuaan keskiviivalla OLS:n heikon avauksen.

Sunnuntaina pelataan F-liigan miesten sarjassa vielä ottelu EräViikingit–OLS.

Kuva: Anssi Koskinen