Welhoille kauden avausvoitto, EräViikingit ratkaisi viisi sekuntia ennen summeria

Welhojen piste- ja voittotili F-liigan naisten sarjassa aukesi komeasti tänään, kun O2-Jyväskylä kaatui kotikaukalossaan 5-2. Perjantain toisessa ottelussa EräViikingit löi vieraissa ÅIF:n 3-2 vain viisi sekuntia ennen loppusummeria syntyneellä maalilla.

Petra Aallonen ja Anna Järvelä laukoivat heti avauserässä keskeltä sektoria Welhoille kahden maalin etumatkan, jonka Järvelä ja Sofia Pykäläinen toisessa erässä edelleen paraatipaikoilta laukoen venyttivät jo neljään. Taimi Mikkola kavensi vielä ennen toista taukoa, ja päätösjakson puolivälissä Janella Järvinen herätti kotijoukkueen toiveet 2–4-osumalla. Vain kymmenen sekuntia myöhemmin Petra Aallonen kuitenkin jatkoi maalivahdin torjumasta pallosta kuopiolaisille jo viidennen maalin eikä O2-Jyväskylä enää noussut.

ÅIF yllätti viime kaudella EräViikingit sen kotikaukalossa ja oli tänäänkin sitkeä purtava. Iida Sinkko nosti toisessa erässä sipoolaiset johtoon rangaistuslaukauksesta, ja heti kolmannen avausvaihdossa Viivi Heikkinen laukoi lukemiksi jo 2-0. EräViikingit tuli tasoihin päätöserän puolivälissä Jasmiina Järvisen ja Nea Nupposen puolentoista minuutin välein syntyneillä maaleilla, jotka molemmat syötti joukkueeseen loppukauden sopimuksella palannut ja tänään kauden avausottelunsa pelannut Inka Lippojoki. Ratkaisun pohjusti puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua kotijoukkueen oman pään pallonmenetys, joka johti rikkeeseen ja jäähyyn. Pelikellossa oli enää viisi sekuntia, kun ÅIF:n alivoimanelikko valui liian lähelle omaa maalia, Natalie Sandström syötti poikittain ja Emma Parta iski ratkaisun.