Welhoille isot pisteet, Salibandyliiga vieraili Äänekoskella

Salibandyliigan lauantain tärkeimmän voiton nappasi Welhot, joka kaatoi Sipoossa ÅIF:n 10-3.

Salibandyliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua, ja tärkeimmät pisteet otti Welhot, joka nousi pois jumbosijalta kaataessaan vieraissa ÅIF:n 10-3. Illan muut voittajat olivat TPS ja Happee.

ÅIF ja Welhot lähtivät ottelun toiseen erään tasalukemista 1-1, mutta siinä Jere Koistinen, Erno Sivula, Eero Vepsäläinen ja Joonas Lundell tulittivat kuopiolaiset 5–2-johtoon. Päätösjaksolla Welhot herkutteli sitten vielä viisi maalia lisää isäntien yhtä vastaan. Illan tehomies oli Riku Tuononen, joka laukoi Welhojen maaleista neljä ja syötti yhden.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Happee löi nousija Tiikerit niukasti 3-2 poikkeuksellisesti Äänekosken uudella areenalla 812 katsojan edessä (alakuva) pelatussa ottelussa. Vielä toisessa erässä Tiikerien Kevin Starck tasoitti tilanteeksi 1-1, mutta pelin puolivälissä Tuomas Rautiainen ja Peter Kotilainen laukoivat Happeen kahden maalin johtoon. Joni Lomakinin ensimmäinen liigamaali yhdeksän minuuttia ennen loppua jäi Tiikerien viimeiseksi kavennukseksi. Voitollaan Happee vahvisti asemiaan pudotuspeliviivan aurinkoisella puolella: eroa yhdeksäntenä olevaan LASBiin on jo seitsemän pistettä.

Esa Jokisen ottelukuviin

TPS nappasi jo neljännen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi Lahdessa LASB:n 7-2. Avauserän 3-1 vienyt Palloseura karkasi lopullisesti toisessa, jonka se vei 4-0. Eero Jalo ja Mikko Hautaniemi laukoivat kumpikin TPS:n maaleista kaksi. Kahden syöttöpisteen miehinä kunnostautuivat Janne Nurminen ja Sami Saarinen.

Sunnuntaina Salibandyliigassa pelataan ottelut EräViikingit–SPV, OLS–Westend Indians ja Turun Seurapelipäivään nivoutuva TPS–ÅIF.

Kuvat: Juhani Järvenpää ja Esa Jokinen