Uutiset

Simo Leppänen Kajaanista Welhojen päävalmentajaksi

Welhojen uusi päävalmentaja on Kajaanin Papasissa valmennuspäällikkönä toiminut Simo Leppänen.

Welhojen miesten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on valittu 32-vuotias Simo Leppänen. Leppänen aloittaa tehtävässään toukokuun alusta kolmevuotisella sopimuksella. Leppänen toimii tällä hetkellä kajaanilaisessa Papasissa valmennuspäällikkönä ja valmentajana, sekä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa lajivalmentajana.

Simo Leppänen suorittaa parhaillaan Salibandyliiton ja Eerikkilän Urheiluopiston yhteistyössä järjestämää valmentajan ammattitutkintoa sekä salibandyn huippuvalmentajakoulutusta.

Leppäsen valinta on luontainen jatkumo Welhojen päävalmentajaputkeen, josta aiemmin liigavalmentajaksi ovat kasvaneet Jani Lipsanen (nykyinen seura OLS), Janne Kainulainen (nykyinen seura TPS), sekä Welhojen nykyinen päävalmentaja Pasi Purhonen.

”Simo on edeltäjiensä tavoin nuori ja eteenpäin urallaan pyrkivä valmentaja, joka omaa kuitenkin jo laaja-alaista kokemusta, sekä kouluttautumisen myötä viimeisintä tietotaitoa salibandysta ja sen valmentamisesta. Uskomme että Simon johdolla edustusjoukkueen arki on jatkossakin laadukas, ja vie niin nuoria kuin kokeneita pelaajia eteenpäin. Tunnemme Simon entuudestaan, joten tiedämme myös millaisen positiivisen persoonan ja työntekijän saamme joukkoomme”, Welhojen toiminnanjohtaja Panu Lappi taustoittaa.

Valmentaminen Welhoissa ja pääsarjatasolla täyttävät yhden unelman ja tavoitteen myös Leppäsen valmentajapolulla.
“Valmentaminen pääsarjatasolla on yhden unelman täyttyminen. Askel Kajaanista Kuopioon ja Papasista Welhoihin on suuri, mutta olen erittäin innoissani ja motivoitunut ottamaan haasteen vastaan. Olen seurannut Welhojen toimintaa seurana pitkään, ja samalla miesten edustusjoukkueen taivalta aina kakkosdivarista Salibandyliigaan saakka. Uskon, että Welho-yhteisö ihmisineen ja pelaajineen vie minua valmentajana isosti eteenpäin, ja olen otettu että minut haluttiin Kuopioon pidemmäksi aikaa. Uskon, että intohimoni lajia kohtaan, uudet näkökulmat sekä kehittymisen halu, antavat myös seuralle ja joukkueelle paljon apuja kirkkaan tulevaisuuden luomiseen”, Leppänen sanoo.

Welhojen tiedotteesta
Kuvat: Aro Arola ja Welhot