Uutiset

Roni Tuononen ja Welhot kolmen vuoden jatkosopimukseen

”Hän on noussut minun silmissäni näiden muutaman kauden aikana ryminällä liigan maalivahtieliittiin!”
Welhojen päävalmentaja Simo Leppänen

 

Maalivahti Roni Tuononen on solminut Welhojen kanssa kolmevuotisen jatkosopimuksen. Seuran kasvatille tuleva kausi on Welhoissa jo seitsemästoista.

Kahdella edelliskaudella Salibandyliigan maalivahtieliittiin noussut Tuononen on erittäin tyytyväinen pitkään jatkosopimukseen:

– Huikeat fiilikset, että seuralta löytyy luottoa. Kolmen vuoden sopimus on sellainen, että pystyy rauhassa kehittämään edelleen omaa peliä täällä Kuopiossa. Ja jos saadaan pidettyä joukkueessa sama runko seuraavat kolme vuotta, niin saamme varmasti hyviä tuloksiakin aikaan. Hyvillä fiiliksin lähdetään luonnollisesti myös tulevaan kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa. Mielenkiinnolla odotan miten nuoret pelaajat kehittyvät, ja ketkä sieltä nostavat tasoaan kauden aikana.

Kolmevuotisella sopimuksella Welhojen päävalmentajana aloittava Simo Leppänen on tyytyväinen ja myös helpottunut Tuonosen sitoutuessa pidemmällä sopimuksella Welhojen uuteen aikakauteen:

– Ronin kolmen vuoden jatkosopimus antaa ison mielenrauhan tulevaisuuden rakentamiseen, kun tietää millainen kaveri johtaa maalivahtiosastoa seuraavat vuodet. Hän on noussut minun silmissäni näiden muutaman kauden aikana ryminällä liigan maalivahtieliittiin ja antaa meille jokaisessa ottelussa tuon kuuluisan voittomahdollisuuden.

Welhojen harjoitusringissä on tällä hetkellä kolmisenkymmentä pelaajaa, joista lähes puolet on jo solminut pelaajasopimuksen tulevalle kaudelle. Lopulliseen muotoonsa joukkue rakentuu harjoituskaudella annettavien näyttöjen perustella. Päävalmentaja Leppänen näkee joukkueen pelaajatilanteen positiivisena:

– Näen viime kauden kokoonpanossa todella ison potentiaalin ja itselläni olikin toiveena saada viime kauden rungosta mahdollisimman moni jatkamaan, ja nyt tämän osalta näyttää erittäinkin hyvältä. Vanhojen pelaajien lisäksi myös muutamia uusia mielenkiintoisia pelaajia nousee taistelemaan pelipaikoista. Pääsemmekin aloittamaan uuden aikakauden rakentamisen laajalla ja motivoituneella pelaajaringillä.

Welhot julkaisee lisää pelaajasopimuksia tulevien viikkojen aikana.