Uutiset

SSRA saa päävalmentajakseen Petri Turusen

SSRA saa naisten Salibandyliigaan ensi kaudeksi päävalmentajakseen lajilegendan, kun Petri Turunen ottaa ohjat. Rankkojen Ankkojen valmennustiimiin liittyvät myös Karo Kuussaari ja Annukka Häkli. Fysiikkavalmennuksesta vastaavat Mika Pussinen ja Toni Stenberg.

Kuopiolaislähtöisellä Petri Turusella on OLS:ssa pitkä tausta niin pelaajana kuin lajivastaavanakin. Nyttemmin hän on myös kouluttautunut ammattivalmentajaksi.

SSRA:n taustaryhmässä jatkavat joukkueenjohtaja Juha Ollikkala, huoltaja Velu Taipaleenmäki sekä manageri Jani Laukko. Joukkueen ja nyt myös koko seuran lääkärinä toimii jo kevättalvella toimessa aloittanut Jouni Piippo.

– Innolla tartun toimeen, Petri Turunen maistelee.

– Uskon, että pystyn tuomaan paljon uutta sekä yksilöille, että joukkueelle. Laji on nopeutunut ja taitoa on tullut valtavasti lisää. Kehityksessä tulee pysyä mukana, mutta toisaalta ajattelen, että peli on köyhtynytkin ja jotain vanhaakin voisi palauttaa nykypeliin. Olen aina ollut kiinnostunut pelistä ja valmentamisestakin, mutta nyt ajattelin, että tässä on sitä mitä haluan oikeasti isona tehdä.

Petri Turunen näkee näkee niin joukkueensa pelaajiston kuin taustatkin hyvinä ja potentiaalisina. Menetyksenä on julkisuuteen noussut vain liigakaukalot jättävä Emmi Niemelä.

– Hyvin kokemusta ja paljon lahjakkuutta. En tunne pelaajia juuri ollenkaan, mutta sellainen kuva on, että meillä on hyvät mahdollisuudet parantaa seitsemänneltä sijalta. Valmennus- ja taustatiimi on erittäin kova. Näkemys pelistä ja tarvittavista ominaisuuksista on osunut yksiin ja työt on aloitettu.

– Yhtä – kahta vahvistusta vielä haetaan. Olen erittäin tyytyväinen tiimiin, joka saatiin kasaan, Manageri Jani Laukko vakuuttaa.