Uutiset

Valmentajavelho Seppo Pulkkinen jatkaa O2-Jyväskylän peräsimessä: "En ehdi bingoon"

Historialliseen F-liigakauteen valmistautuva O2-Jyväskylä jatka valmennuksen osalta tutussa komennossa.

Kokenut valmentajavelho Seppo Pulkkinen johtaa valmennustiimiä, jonka täydentävät Jaakko Saavalainen ja Jere Viljanmaa. Pulkkisen tuore sopimus Ampparien kanssa on mallia 1+1.

O2-Jyväskylä aloittaa kautensa F-liigan B-sarjassa. Tavoite kaudelle on kirkas: nousta takaisin A-sarjaan.

– Lähtökohdat ovat nyt hyvät. Meillä on 25 pelaajan hyvä ryhmä. Tavoitteena on saada kasaan tiivis, hyvähenkinen ja taisteleva joukkue, joka lähtee liikkeelle oikean kilpaurheilun filosofialla ja haluaa kehittyä. Jokaisen pelaajan pitää päättää, haluaako tosissaan mitata, mihin hänestä on pelaajana. Se vaatii sitoutumista urheilijan elämään. Tärkeintä ei ole se, mitä teemme harjoituksissa, vaan se, mitä teemme niiden välisenä aikana. Jatkossa aion itse panostaa enemmän ryhmädynamiikkaan liittyviin asioihin, Pulkkinen kertoo.

Pulkkisen oma valmentajaura hakee vertaistaan. Pitkän linjan liikunnanopettaja ja rehtori jäi tuoreeltaan eläkkeelle siviilitöistään. Valmentamiseen riittää jatkossakin silti paukkuja.

– En ehdi bingoon enkä iltapäivätansseihin. Minulla on projekteja yliopiston kanssa ja kirjaprojekti muhimassa. Valmentamistakaan en voi lopettaa. Hulluksihan sitä tulisi – tai vielä hullummaksi! Pulkkinen veistelee.

Kuva: Esa Jokinen