Uutiset

Yksi uusi kasvo mukaan - tässä on sarjanousija Loiston joukkue F-liigaan

FBC Loisto on julkistanut joukkueensa historian ensimmäiselle F-liigakaudelle.

Turkulaisryhmä lähtee kauteen tutulla ryhmällä. Vaihtuvuus ryhmässä oli todella pientä, kun ainoat muutokset olivat Mila Mannisen muutto Tampereelle Kooveen paitaan ja Linnea Nevalaisen hyppy LoSBista Turkuun ja Loistoon.

Valmennuksessa tapahtui myös pieni muutos, kun Mika Pietilä hyppää Matti Pienihäkkisen ja Jussi Ojareksen seuraan penkin taakse.

– Yhden pelaajan muutos edelliseen kauteen, joten tuttu ja luotettava joukkue tässä on käsissä. Eri palloilusarjoissa on yleensä tapana sarjanousun tullessa, että joukkueeseen täytyy hommata uusia kokeneita vahvistuksia rinkiin, jotta uudella tasolla pärjäisi. En kokenut tähän tarvetta, sillä uskon tähän porukkaan kuin vuoreen ja annetaan niiden pelaajien käyttää ”palkinto” ketkä sen sarjanousun meille toivat. No ehkä kokeneen Ella Alangon tähän voisi vielä ottaa näyttämään suuntaa nuorelle joukkueelle, terveisiä Ellalle, päävalmentaja Pienihäkkinen summaa seuran tiedotteessa.

Nuori Nevalainen on kiinnostava nimi F-liigan A-sarjaan nousseeseen Loistoon. Sen myös valmennus nostaa esille.

– Joukkueen uusi kuopus vaikuttaa todella ennakkoluulottomalta, lupaavalta ja mielenkiintoiselta. Eihän Linnea vielä valmis tietenkään ole, mutta uskon vahvasti siihen, että hän kehittyy todella kovaksi F-liigapelaajaksi kun pääsee joukkueeseen ”kiinni”. Tärkeä juttu oli nimenomaan se, että Linnea halusi pelata FBC Loiston logolle, vaikka tulee pitkän matkan takaa ja lähempänäkin olisi ollut joukkueita.

Loiston joukkue F-liigaan:
Maalivahdit

Hermanson Elinda -99
Heininen Minnie -01

Kenttäpelaajat

Grönberg Clara -00
Grönroos Jannike -01
Heininen Eeva -03
Keihäs Nea -01
Koski Eerika -04
Lahti Tuulia -02
Lenkkeri Saana -00
Lindström Matilda -00
Maikola Henrika -03
Mettälä Iida -01
Nevalainen Linnea (LoSB) -05
Niinikoski Sini -01
Oksanen Siiri -02
Pakarinen Laura -00
Pietilä Emilia -03
Pietilä Olivia -03
Raiski Essi -99
Valtola Ulla -02
Vesanen Pinja -99
Väätäjä Maija -01