Uutiset

Yli 250 F-liigan pelaajaa kokoontuivat yhteen - linjaavat: ”Urheilullisuus ja ylpeys korkeammalle”

Yli 250 F-liigan naispelaajaa kokoontuivat historian ensimmäiseen Salibandyliiton huippu-urheilusektorin järjestämään seminaariin, jossa pohdittiin sarjan tulevaisuutta läpi pelaajiston vinkkelistä.

Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantalan vetämään verkkoseminaariin kutsuttiin mukaan F-liigan naisjoukkueiden pelaajat sekä valmennuksen edustajat. Osallistumisprosentti oli mainio – mukana oli pelaajia yhteensä 15 eri joukkueesta.

Webinaarissa pohdittiin pienryhmissä F-liigan uutta alkua. Tärkein kysymys oli, mitä pelaajat haluavat itse nostaa esille uudesta F-liigasta. Vastauksista löytyi useampi yleinen vastaus: ylpeys ja ammattimaisuus.

F-liigan naisten sarjat halutaan nähdä tulevaisuudessa kilpailukykyisenä, laadukkaana, tasa-arvoisena ja uskottavavana huippu-urheilun tuotteena.

– Annoin pelaajille tehtävän: Meillä on edessämme tyhjä taulu. He pohtivat, mitä siihen nyt halutaan maalata F-liigan osalta. Vastauksissa korostui ennen kaikkea ammattimaisuus omassa tekemisessä, Rantala avaa vastauskirjoa.

Samalla seminaarissa pohdittiin ja käytiin läpi konkreettisia asioita, joilla yksilöt sekä joukkueet pystyvät nostamaan haluttuja arvoja jatkossa paremmin esille. Tätä kautta nousi esille myös ylpeys omasta tekemistä: pelaaminen F-liigassa on monelle iso asia. Pelaajat haluavat nostaa siitä puolta enemmän esille muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Myös sitoutuneisuus ja vaatimustason nousun pitää näkyä joukkueiden ja pelaajien omassa treenaamisessa ja muussa arjessa.

Seminaarissa oli puhumassa myös jääkiekkomaajoukkue Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen sekä huippupakki Jenni Hiirikoski. Kaksikon puheet tukivat mainiosti pelaajiston omaa näkemystä uudesta F-liigasta.

Rantala painottaa, että seminaarin kautta saatiin vasta alkulaukaus mahdolliselle kehityksellä. Yksilötason ja joukkuetason kehitystyö on vasta lähtemässä liikkeelle. Alku oli silti tärkeä.

– Tiukalla aikataululla saatiin homma kasaan. Tästä kiitos kuuluu seuroille, valmentajille ja pelaajille. Kaikki isot muutokset lähtevät liikkeelle aina pelaajien kautta. Ja heitä varten tätä tehdään, Rantala kiittelee ja jatkaa:

– Olemme keskustelleet syksyn uudesta tapaamisesta seurojen avainpelaajien ja valmentajien kanssa.  Silloin käymme läpi sitä, miten muutokset ovat näkyneet arjessa. Samalla käymme yhdessä lisää, miten tukea toimintaympäristöä ja miten esimeriksi pelaajaurat pidentyvät naisten puolella.

Kuva: Ville Vuorinen