FBC Loisto haki Helsingistä kauden avausvoittonsa

F-liigan naisten tasolohko A:han keväällä noussut FBC Loisto nappasi keskiviikkona kauden avausvoittonsa, kun EräViikingit kaatui kotonaan Helsingissä maalein 6-3.

Avauskierroksella murskavoiton Classicista hakenut EräViikingit jäi tänään takaa-ajajaksi jo avausminuutilla, kun keskelle vapaaksi pelattu Clara Grönberg laukoi turkulaiset johtoon. Vastaisku kahdella nollaa vastaan päättyi Tuulia Lahden 0–2-osumaan, ja toisessa erässä Laura Pakarinen ja Iida Mettälä nakuttivat eron jo neljään. EräViikinkien Iina Latvala kavensi ylivoimalla Jenni Torkin komeasta poikkisyötöstä, mutta Eerika Kosken osuman myötä Loisto johti toisella tauolla 5-1.

Laidasta alivoimalla maalintekoon puskeneen Mirva Laitisen sekä pallon keskeltä sektoria yläkulmaan lingonneen Sofia Mittentagin kavennukset palauttivat peliin jännitystä päätösjakson puolivälissä, mutta lähemmäs ei EräViikingit enää yltänyt edes ylivoimalla. Päätöslukemat vieritti tyhjiin Eerika Koski, joka oli kahdella maalillaan ja yhdellä syöttöpisteellään illan tehopelaaja.

Jarmo Koskelan ottelukuviin

F-liigan naisten pelit jatkuvat lauantaina otteluilla TPS–SB-Pro, Koovee–Classic, SSRA–PSS, ÅIF–O2-Jyväskylä ja Pirkat–LoSB.

Kuva: Jarmo Koskela