Hautaniemi nousi Seinäjoen maalisirkuksen ratkaisijaksi

Seinäjoella nähtiin kolmijakoinen ottelu, kun TPS otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa kaatamalla SPV:n 11-8.  Illan jättiläinen oli tehot 4+1 koonnut Mikko Hautaniemi.

TPS näytti jo karanneen, kun se pommitti toisessa erässä taululle 6–2-johdon js SPV-vahti Anton Kronqvistin vaihtoon ja tappoi päälle vielä viiden minuutin alivoiman ilman takaiskuja. Sitten alkoi kuitenkin kotijoukkue onnistua, ja päätöserän aluksi Jeri Heikkilä nosti SPV:n jo takatilanteeseen 6-6. ottelussa kertaalleen nilkkansa loukannut Mikko Hautaniemi otti tiukassa paikassa TPS:n reppuselkäänsä ja laukoi illan kolmannella ja neljännellä maalillaan turkulaiset uudelleen karkuun. Kahdesta kavennuksesta huolimatta SPV pysyi takana, kun Miko Kailiala päätti komean syöttömyllyn ohjaukseen, Olli Kinnunen sai tililleen isäntien maaliin pomppineesta irtopallosta kaksinumeroiset ja Ville Hirvisuo siivosi vielä tyhjiin loppunumerot.

– Ollut pitkä kuiva kausi ja varmaan joku seitsemän kuukautta edellisestä maalista eli tuntuu todella hyvältä, tehot 4+1 takonut Mikko Hautaniemi mietti Ruudun haastattelussa.
– En tiedä, mitä siinä viiden minuutin alivoiman jälkeen tapahtui kun SPV nousi, täällä tuntuu aina tapahtuvan jänniä juttuja. Meillä on paljon tehtävää eikä peli valmista mutta tänään kairattiin se tärkein eli kolme pistettä, Hautaniemi tiivisti.

Tuomas Mustonen syötti SPV:n maaleista kolme. Kolmen pisteen miehiksi nousivat myös TPS:n Miko Kailiala ja Toni Salminen saldolla 1+2.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Kelpo maalijuhla koettiin myös Oulun Kastellissa, jossa OLS aloitti karkaamalla 15 minuutissa 3–0-johtoon. Classic kuitenkin kiri rinnalle jo ennen erätaukoa ja karkasi toisessa erässä ylivoimamaalien turvin edelle. OLS nousi vielä ottelun viimeisellä kymmenminuttisella tilanteeseen 7-8, mutta Matias Vaajala sekä kahdesti osunut Oskari Heikkilä maalasivat mestarit lopullisesti omille teilleen. Ottelun lopun erikoisuus oli Classicin maalia vartioineen Oskar Sillanpään 2+10 minuutin käytösrangaistus. Hän marssi kasvosuojus kourassa rangaistuspenkille, ja tolppien väliin kipaisi loppuhetkiksi Lassi Toriseva.

Ari Arolan ottelukuviin

Yleensä maalitykkinä tunnettu Ville Lastikka merkkautti tänään syöttöpisteet viiteen Classicin osumaan, ja Oskari Heikkilän saalis oli 3+1.

Harva joukkue saa ottelussa Classicin verkkoon seitsemän palloa. Kuva: Ari Arola