F-liigan lauantai turkulaisten juhlaa

F-liigan naisten A-lohkossa nähtiin lauantaina ryöstö, kun TPS yllätti Porvoossa sarjakakkonen PSS:n vastaansanomattomin numeroin 5-0. Turkulaisten maalissa Noora Vuorela napsi kaikki kotijoukkueen 21 laukausta.

Laura Rantanen ja Milla Nordlund laukoivat avauserässä TPS:lle kahden maalin etumatkan, jonka Rantanen heti toisen erän avausvaihdossa kasvatti kolmeen. PSS:n odotettua nousua ei nähty päätösjaksollakaan, vaan taas iski TPS heti ensimmäisessä vaihdossa Noora Rantasen maalatessa. Mittelön kruunuksi Laura Rantanen sinetöi hattutemppunsa nostamalla viimeisellä minuutilla päätöslukemat tyhjiin.

Maukkaat vieraspisteet Turkuun korjasi myös nousija FBC Loisto, joka nousi viimeisillä minuuteilla Kooveen vieraana kahden maalin tappioasemasta 5–4-voittoon. Kaksi minuuttia ja 41 sekuntia ennen loppua Koovee johti 4-2, mutta sitten kaikki luhistui. Ulla Valtola syötti Laura Pakarisen päättämään ylivoimahyökkäyksen kavennukseen, ja seuraavassa vaihdossa Valtola kanttasi itse taskusta keskelle kiskaisemaan tasoituksen etutolpan juureen. Melkein suoraan keskialoituksesta pallo pomppi jälleen Kooveen päähän, ja Tuulia Lahti huitaisi sen kaatuessaan poikittain Laura Pakariselle, joka sivalsi Loiston voittomaalin.

Esa Takalon ottelukuviin

Valmentajan vaihtaminen ei ainakaan vielä kääntänyt EräViikinkien kurssia, sillä helsinkiläisjoukkue koki jo viidennen perättäisen tappionsa SSRA:n vietyä kaikki kolme pistettä Ouluun maalein 8-5. Rankkojen Ankkojen voiton pohja valettiin jo avauserässä, jonka vieraat veivät 4-1. ErVi kiri vielä lukemiin 3-4 ja 5-6, sitten Hanna Niemelä ja Elli Kylmäluoma sammuttivat kotijoukkueen toiveet 15 sekunnin välein syntyneillä maaleillaan. Niemelä ja Jonna Virkkunen merkkauttivat illan kaikki kolme ylivoimapeliään maaliin päättäneelle SSRA:lle tehot 2+1, Laura Liimatta syötti oululaisten maaleista kolme. EräViikinkien ilonaiheisiin luetaan tšekkivahvistus Vladka Maderovan ensimmäiset kaksi liigamaalia.