Jymy, SPV ja Steelers takoivat kaksinumeroiset voittolukemat

F-liigan nousija Nurmon Jymy otti kauden ensimmäisen voittonsa, kun se kaatoi kotonaan OLS:n komeasti 11-7. Lauantain muut voittajat olivat SPV ja Steelers. Jymyn ja SPV:n illan voitot takasivat sarjapisteiden lisäksi myös paikat Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle.

OLS:n Juho Sorri onnistui vielä ensi erässä kaventamaan Oskari Kauppilan ja Miikka Honkaniemen Jymylle laukomaa kahden maalin johtoa, mutta vielä ennen taukoa Erik Härkönen iski isännille kolmannen osuman. Tauon jälkeen osui Härkönen uudelleen, ja isännät tuplasivat erässä johtonsa lukemiin 7-3. Runsaat viisi minuuttia ennen ottelun loppua Valte Karvonen nosti OLS:n ylivoimalla tilanteeseen 9-6 mutta perään iskivät kotijoukkueelle Hannu Palomäki sekä tyhjiin Matias Mäenpää. Erik Härkönen laukoi Jymylle tänään hattutempun, vieraiden tehokkain oli Tuukka Kivioja saldolla 1+3. Jymy nousi voitollaan OLS:n ohi jättäen oululaiset karsijan paikalle.

SPV kaatoi vieraissa Tiikerit 11-4 karattuaan kotijoukkueelta toisen erän alussa. Tauolta oli tultu tasalukemissa 3-3, mutta sitten SPV iski kolmesti puolessatoista minuutissa. Joni-Arttu Sieppi osui maalivahdin kautta ylivoimalla, Tuomas Mustonen purjehti läpi kentän kiskaisemaan tilanteeksi 3-5 ja sitten vielä Riku Hakanen päätti nopean kuvion takatolpalta vieraiden kuudenteen maaliin. Miika Iskanius kavensi vielä, mutta Jukka-Pekka Pelto-Arvon kääntölaukaus ja Petri Hakosen vain kaksi sekuntia ennen taukosummeria tekemä 4-8 olivat Tiikereille liikaa. Illan tehokki oli maalillaan ja kolmella syöttöpisteellään SPV:n Juuso Keskinen.

Kaksinumeroiset voittolukemat nähtiin myös Hämeenlinnassa, jossa Steelers jätti Welhot edelleen nollakerhoon lukemilla 10-2. Vielä toisen erän alussa Welhojen Aleksi Ahokas kavensi tilanteeksi 3-2, mutta Markus Siprosen ja Nico Matilaisen osumat saattelivat Teräsmiehet karkuun. Päätöserässä Steelers sitten nautiskeli vielä viisi osumaa lisää. Nico Matilainen laukoi kotijoukkueelle hattutempun ja Teuvo Kinnunen tehot 2+1.

Sunnuntaina F-liigassa pelataan miesten ottelut Happee–Tiikerit, Classic–Steelers ja OLS–Westend Indians, joista Classicin ja Steelersin mittelössä panoksena on myös Cupin jatkopaikka.

Arkistokuva: Juha Käenmäki