EräViikinkien painajainen päättyi Turussa – TPS taipui 7-5

EräViikinkien kuuden ottelun tappioputki F-liigan naisten tasolohko A:ssa katkesi viimein, kun TPS taipui Turussa 7-5. Viime viikonloppuna olivat turkulaiset vieneet keskinäisen mittelön Helsingissä 4-2.

Ottelun ensimmäiset kaksi maalia iski TPS, mutta vielä ensi erässä Mirva Laitinen, Iina Latvala ja Sofia Mittentag nostivat maaleillaan vieraat edelle. Toisen erän jälkeen helsinkiläiset johtivat jo 6-3, ja kolmannessa Taru Nordman nosti EräViikingeille vielä seitsemännen osuman. TPS:n Aino Järvinen ja Noora Rantanen kavensivat vielä ottelun viimeisellä kympillä, mutta tasoitukseen saakka ei kotijoukkue tänään jaksanut.

– Hieno taistelu ja henkisesti tärkeä voitto, kolmatta otteluaan EräViikinkien peräsintä vääntänyt Ville Turunen tiivisti seuran sivuilla.
– Ei se helpoimman kautta tullut ja töitä on jatkettava. Koko ajan pelissä hyviä asioita näkyy niin pallollisesti kuin pallottomanakin. Nyt saa kuitenkin iloita siitä, että joukkue pitkästä aikaa pääsi voiton makuun ja se tehtiin yhdessä.

Taru Nordman oli maalillaan ja kolmella syöttöpisteellään iltapäivän tehopelaaja. Sofia Mittentag laukoi voittajien maaleista kaksi ja syötti yhden.

Tampereella nähtiin dramaattiset loppuhetket SSRA:n kaataessa Classicin maalein 4-3. Vielä yhdeksän minuuttia ennen ottelun loppua Alisa Pöllänen laukoi Classicin 1–3-johtoon, mutta jatko oli täysin kotijoukkueen. Sanni Uimarihuhta kavensi heti seuraavassa vaihdossa, ja ajassa 56.16 Elli Kylmäluoma iski pelin tasoihin. Classicin kohtaloksi koitui puolitoista minuuttia ennen loppua vihelletty kahden minuutin jäähy, kun Liinu Koivisto laukoi Hanna Niemelän syötöstä SSRA:lle voittomaalin.

SSRA nousi voitollaan sarjakärkeen ohi ottelun vähemmän pelanneen PSS:n. SB-Pro on kolmantena ja triolla pisteitä 17, 16 ja 15.

Tasolohko B:ssä pelattiin yksi ottelu, jossa O2-Jyväskylä kaatoi vieraskaukalossa Steelersin 8-4. Kotijoukkue pysyi mukana puoli peliä, sitten Johanna Väliaho nosti vieraat 4–3-johtoon. Kolmannen erän alussa Rina Rautala ja Jessica Lustig kasvattivat eron jo kolmeen maaliin, ja enimmillään O2-Jyväskylä johti jo 8-3 ennen Steelersin Mari Seppäsen kavennusta. O2-Jyväskylän Johanna Väliaho oli neljällä maalillaan ottelun hahmo.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Arkistokuva EräViikinkien ja TPS:n viime viikonlopun kohtaamisesta: Juhani Järvenpää

Peitettiinkö? Ainakin O2-Jyväskylä päästi neljä vähemmän kuin Steelers. Kuva: Juhani Järvenpää