FBC Loistolle revanssi Porvoossa – ratkaisu vain neljä sekuntia ennen jatkoajan loppua

FBC Loisto haki F-liigan naisten tasolohko A:ssa maukkaan revanssin PSS:stä voittamalla 5-4 vain neljä sekuntia ennen jatkoajan loppua syntyneellä maalilla.

Kahdesti tappiolla käynyt PSS näytti kääntävän pelin edukseen toisen tauon molemmin puolin, kun Fanny Holmberg tasoitti sekuntia ennen taukosummeria ja Marianne Väliaho sekä Ella Sundström muuttivat heti päätöserän alkuun lukemiksi 4-2. Turkulaiset kirivät kuitenkin rinnalle ja ratkaisivat jatkoajalla yleisön odotellessa jo rangaistuslaukauksia. Vielä 17 sekuntia ennen jatkoajan loppua oli PSS:llä hyökkäyspään vapaalyönti, mutta pallo ehti päätyä Loiston Emilia Pietilälle, jonka maalille nostama korkea pallo leijasi takakulmaan pysäyttäen kellon aikaan 64.56. Kotiottelunsa Loisto oli hävinnyt PSS:lle samoin lukemin 4-5.

Nurmijärvellä SB-Pro kesti SSRA:n loppukirin ja voitti 4-3. Saana Neulasalmi ja Elina Kujala muuttivat toisen erän lopulla 2–2-tasatilanteen Pron kahden maalin johdoksi, ja päätösjaksolla Marjut Kinnunen laukoi tilanteeksi jo 4-1. SSRA alkoi kuitenkin vetää sveitsiläisvahtiaan Flavia Rentschiä kentältä jo hyvissä ajoin, ja riskipeli kuudella kenttäpelaajalla tuottikin Hanna Niemelän syöttämät Jonna Virkkusen ja Liinu Koiviston kavennukset. Viimeiset neljä minuuttia SB-Pro sitten piti kuitenkin maalinsa puhtaana.

TPS haki Tampereelta maukkaat kolme pistettä kaatamalla Kooveen 6-3. Illan ensimmäiset kaksi maalia laukoi Koovee, mutta toisessa erässä Sofia Leino, Noora Rantanen ja Laura Rantanen siirsivät turkulaiset edelle. Kolmannessa erässä Jasmin Saario ja Anni Lehto veivät TPS:n jo tavoittamattomaan 5–2-johtoon. Kuudennen kenttäpelaajan ottaminen kentälle tuotti Kooveelle Veera Vileniuksen kavennuksen, mutta perään pallo pyörähti puolustajan lavan yli ja Sofia Leino karkasi vierittämään rystyltä loppunumerot tyhjiin. Jasmin Saario oli maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään ottelun tehotar.

Esa Takalon ottelukuviin

Voitto nosti SB-Pron A-lohkon kärkeen pisteen edelle PSS:aa ja ottelun enemmän pelannutta SSRA.ta. Lohkon hännillä EräViikingit on jäänyt Classicista neljä pistettä.

Naisten F-liigan tasolohko B:ssä O2-Jyväskylä haki kolme pistettä Lohjalta LoSB:n kaatuessa 3-1.

Maaleja nähtiin vasta toisessa erässä, jossa Johanna Väliaho ja Noora Peltola osuivat vieraille. Tuisku Saarisen päätöserän kavennus jäi kotijoukkueen ainoaksi ja loppunumerot laukoi kuusi minuuttia ennen loppua Helmiina Stark. Vieraiden painostus näkyi myös torjunnoissa, kun lohjalaisten Jenni Sassi joutui peittämään 23 laukausta kollega Tanja Matilaisen puuttuessa peliin vain 12 kertaa.

O2-Jyväskylä nousi B-lohkon kärkeen pisteen edelle SaiPaa. Lappeenrantalaisilla on kuitenkin pelattuina kolme ottelua vähemmän.

Arkistokuva: Esa Takalo