FBC Loisto jatkaa Turun valtiaana, Laura Rantaselle 300. liigapiste

Lohkonousija FBC Loisto jatkaa Turun valtiaana napattuaan tänään F-liigan naisten A-lohkossa kauden toisen voittonsa TPS:stä. Lukemat olivat tällä kertaa 6-3. Samalla TPS:n Laura Rantanen saavutti kaikkien aikojen 12. pelaajana 300 runkosarjapisteen merkkipaalun.

Avauserässä kaksi maalia tappiolle jäänyt TPS kavensi kolmannessa erässä jo 10 sekunnin pelin jälkeen, mutta heti perään Laura Pakarinen kiskaisi numeroiksi 1-3 ja kohta vielä maalin edestä Tuulia Lahti 1-4 puolustajien harhaillessa. Laura Rantanen kavensi mustavalkoisille vielä kahdesti, ja juhlapisteen tuonut 3–5-kavennus oli kulmasta maalille rystyltä läppäisty pallo, joka kääntyi puolustajan säärestä verkkoon. Katso maali Ruudun sivuilta

Voittajien hahmo tänään oli kolme maalia laukonut ja yhden syöttänyt Laura Pakarinen.
– Nyt oltiin koko pelin ajan hallitsevia ja ansaittiinkin voitto, Pakarinen analysoi Ruudun haastattelussa.
– Viimeksi kohdattaessa kolmas erä meni meiltä säätämiseksi, mutta nyt viimeistely oli hyvää ja pelattiin hallitusti joukkueena loppuun asti.
Loiston tehoketju Tuulia lahti – Ulla Valtola – Laura Pakarinen on tehnyt koko syksyn hyvää jälkeä eikä se Pakarisen mukaan ole sattumaa.
– Ollaan pelattu niin pitkään yhdessä, että tiedetään, missä toiset menevät ja mihin voi syöttää palloa. Samalla täydennetään hyvin toisiamme, joku on hyvä yhdellä osa-alueella ja toinen toisella.

Anssi Koskisen ottelukuviin

PSS koki viikonlopun toisen jatkoaikatappionsa ja kolmannen neljässä ottelussa, kun SSRA vei pisteet Ouluun 3-2 Laura Liimatan osumalla. PSS johti Julia Turusen ja Fanny Holmbergin osumilla 1-0 ja 2-1, mutta toisessa erässä ensin Jonna Virkkunen ja sitten seitsemän minuuttia ennen loppua Laura Liimatta nostivat SSRA:n tasoihin. Eilen PSS taipui FBC Loistolle neljä sekuntia ennen jatkoajan loppua, ja tänään sama tapahtui vain sekuntia ennen summeria. SSRA:n viimeinen nosto maalille jäi irtopalloksi, Viivi Kettunen siirsi poikittain ja Laura Liimatta sivalsi suoraan syötöstä ratkaisun.

Voitto nosti SSRA:n taas sarjakärkeen pisteen edelle kaksi ottelua vähemmän pelannutta SB-Prota.

Tasolohko B:ssä SaiPa palasi kärkeen kaataessaan kotonaan sitkeän Welhot lopulta 5-4. Kuopiolaiset vieraat nousivat kolmannessa erässä Ella Jolkkosen ja Olivia Honkosen osumilla kahden maalin takaa tilanteeseen 3-3 ennen kuin SaiPa karkasi uudelleen. Miisa Turunen laukoi eteläkarjalaisille neljännen ja Juuli Hakkarainen viidennen osuman, ja Welhot kykeni kaventamaan enää kerran.

Kuva: Anssi Koskinen

Laura Rantanen on tämän hetken liigapelaajista Elina Kujalan (530 pistettä), Karoliina Kujalan (480) ja Juuli Hakkaraisen (320) jälkeen tehokkain. Kuva: Ville Vuorinen