Classicille ensimmäinen pistemenetys – Nokia nousi kolmen maalin takaa

Classic koki ensimmäisen pistemenetyksensä kauden F-liigassa, kun Nokian KrP nousi kolmen maalin takaa varsinaisen peliajan tasatilanteeseen 4-4. Voittoputki toki jatkui, kun Ville Lastikka laukoi jatkoajalla lisäpisteen mestareille.

Vielä seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua Classic näytti purjehtivan taas yhteen selvään voittoon, kun Eemeli Salin kiskaisi joukkueen ylivoimalla 4–1-johtoon. Melkein suoraan aloituksesta Joona Rantala kuitenkin kavensi, ja kaksi minuuttia myöhemmin sama mies napautti nokialaisille jo kolmannen maalin Classicin puolustuksen ajatuskatkon jälkeen. Maalivahdin vetäminen penkille toi sitten vielä tasoituksenkin, kun Nico Jonaesonin matala kaukolaukaus upposi Lassi Torisevan taa puoli minuuttia ennen täyttä aikaa. Taivaaseen saakka ei mikään puu sentään kasva, ja jatkoajalla kiepahti pitkän diagonaalisyötön saanut Ville Lastikka näyttämään, miksi hänet tunnetaan vihaisen terävästä laukauksestaan. Tällä kertaa se suhahti KrP:n maalin etuyläkulmaan. Ratkaisuosuman pohjusti illan kolmannella syöttöpisteellään Oskari Heikkilä. KrP:n pistehai oli saldolla 2+1 Joona Rantala.

Esa Takalon ottelukuviin

Nousija Nurmon Jymylle jäi Lahdessa katkerasti luu käteen, kun LASB oli lopulta parempi maalein 8-6. Jymy nousi kolmannessa erässä kahden maalin tappioasemasta 5–6-johtoon, ja isäntien ennätettyä uudelleen edelle ohjasi Hannu Palomäki runsaat kaksi minuuttia ennen loppua vielä Jymyn 7–7-tasoituksen. Vain 14 sekuntia ennen ottelun loppua LASBin Perttu Koljonen pääsi kuitenkin laidasta kanttaamaan keskelle ja kiskaisi maalivahdin torjunnan kautta voittomaalin. Viimeisellä sekunnilla nosti vielä Tino Nivala loppunumerot Miska Mäkisen osuttua ensin tyhjän maalin tolppaan. Voittajien illan sankari oli Perttu Koljonen, joka ahnehti kolme maalia ja päälle vielä kaksi syöttöpistettä.

Kuva: Esa Takalo