SaiPa ja ÅIF nousivat tappiolta kotivoittoihin

F-liigan naisten tasolohko B:ssä miteltiin tänään kaksi kotivoittoa, kun SaiPa kaatoi Lappeenrannassa O2-Jyväskylän 6-3 ja ÅIF Sipoossa Welhot 6-4.

Lappeenrannassa vieraat johtivat avauserän jälkeen maalilla, ja SaiPan siirryttyä toisessa edelle ehti Helmiina Stark iskeä vielä 3–3-tasoituksen. Kolmannessa erässä kotijoukkue kuitenkin puristi selvään voittoon Juuli Hakkaraisen, Vilma Halkolan ja Charlotta Seppäläisen onnistuttua maalinteossa. SaiPan maaleista kaksi laukonut Miisa Turunen ja 1+1 kirjauttanut Charlotta Seppäläinen olivat illan kahden pisteen pelaajat.

Yhden maalin vierasjohto nähtiin myös Sipoossa, jossa ÅIF:n Jenni Rautanen otti toisessa erässä ohjat laukomalla 2–2-tasoituksen ja vielä ÅIF:n johtoon. Kolmannessa erässä hän teki kolmannen perättäisen maalinsa, ja Emma Hartwall osui sipoolaiset jo 5–2-johtoon. Mari Kemppainen ja Marika Lappi nostivat 20 sekunnin välein syntyneillä osumillaan Welhot vielä maalin päähän ennen Emma Hartwallin vapauttavaa kuudetta sipoolaisille. Hartwallin illan saldo oli kaksi maalia ja syöttöpiste.

SaiPalla on lohkon kärjessä nyt viiden pisteen etumatka ottelun enemmän pelanneeseen O2-Jyväskylään. ÅIF nousi voitollaan pisteen päähän Pirkkalan Pirkkain joukkueesta.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää