SSRA ja PSS mättivät maaleja

F-liigan naisten tasolohko A:ssa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua, joissa kärkijoukkueet olivat vahvoja. Sarjaa johtava SSRA kaatoi kotonaan TPS:n 10-5 ja PSS samoin kotonaan hallitsevan mestarin SB-Pron 8-2.

Vahvan syksyn pelannut SSRA:n tehoviisikko otti ohjat tänäänkin, kun Hanna Niemelä osui avauserässä minuutin välein kahdesti, ja TPS:n kavennuksen jälkeen Niemelä syötti Viivi Kettusen maalintekoon vain sekuntia ennen taukosummeria. Kolmannen erän alussa Elli Kylmäluoma laukoi taululle tylyiksi lukemiksi jo 8-1 ennen kuin vieraat pääsivät lopun maalihulinassa kaunistelemaan numeroita. Illan pistepörssiä dominoivat Rankkojen Ankkojen tehokentän Hanna Niemelä (4+1), Viivi Kettunen (2+3) ja Jonna Virkkunen (1+2). Plusmiinustilastossa komeilivat Kettunen, Julia Kaan ja Laura Liimatta kuusi ja Niemelä sekä Virkkunen tänään viisi pykälää plussalla.

Ari Arolan ottelukuviin

Porvoossa PSS repi riittävän eron jo avauserässä, jonka se vei Ella Sundströmin, Marianne Väliahon ja Milja Saarikosken maaleilla 3-0. Saarikosken osuman jälkeen SB-Pro otti aikalisän, ja maalilla aloittanut Ira Moilanen teki tilaa Nuppu Tikkakoskelle. Kolmannessa erässä Annika Hautojärvi ehti viedä kotijoukkueen jo 5–0-johtoon ennen kuin SB-Pron Mirja Hietamäki kavensi kahdesti. Elina Hautojärvi (1+2) ja Linda Törnqvist (0+3) kasvattivat ottelussa pistesaldojaan kolmella.

SSRA:lla on sarjakärjessä pisteen etumatka PSS:aan, josta SB-Pro on jäänyt kolme pistettä.

Tasolohko B:ssä SaiPa löi kotonaan Steelersin 9-3 ja Pirkat vieraissa O2-Jyväskylän 5-2.

Lappeenrannan ottelun hahmo oli kokenut Juuli Hakkarainen, joka laukoi SaiPan maaleista neljä ja syötti päälle yhden. Avauserän viimeisellä sekunnilla hän laukoi eteläkarjalaiset jo 3–1-johtoon, mutta toisessa Steelers nousi vielä Saimi Lehdon osumilla kahdesti maalin päähän. Päätöserässä SaiPa sitten meni menojaan komistellen lukemia vielä neljästi. Kolme (1+2) pistettä kuittasi SaiPasta Silva Jääskeläinen.

Roosa Pelto-Arvo osui avausmaalin O2-Jyväskylälle, mutta Pinja Myllymäki toi Pirkat tasoihin, ja toisessa erässä pirkanmaalaiset karkasivat Sarita Ranta-Ahon, Myllymäen ja Henriikka Järven onnistuttua maalinteossa. Emmi Mörskyn kolmannen erän kavennus jäi kotijoukkueen ainoaksi, ja Sarita Ranta-Aho laukoi vielä päätösnumerot tyhjiin.

Esa Jokisen ottelukuviin

Pirkat nousi lohkossa jo kakkoseksi, mutta kärjessä SaiPalla on kuuden pisteen etumatka.

Kuva: Ari Arola

Pirkat viilettää nyt hyvässä vireessä: voitto oli jo viides perättäinen. Kuva: Esa Jokinen