Draamaa Turussa: Alisa Pöllänen ratkaisi ajassa 59.59

F-liigan naisten tasolohko A:ssa pelattiin lauantaina täysi neljän ottelun kierros, ja päivän ensimmäisessä ottelussa Classic löi vieraissa TPS:n dramaattisesti Alisa Pölläsen viimeisen sekunnin maalilla.

Alussa johdossa käväissyt TPS tasoitti sen jälkeen kolmesti Classicin yhden maalin etumatkan, ja yhdeksän minuuttia ennen loppua Laura Rantanen laukoi tilanteeksi 4-4. Viimeisellä minuutilla Classic kuitenkin rakensi ratkaisun, kun Ellinoora Vihreäsaari kaivoi pallon päädystä maalille ja Alisa Pöllänen lakaisi sen kolmen vastustajan keskeltä verkkoon ajassa 59.59. Osuma oli tutulle ratkaisijalle ottelun kolmas.

Loppuun saakka jännitettiin myös Turun toisessa ottelussa, jossa SSRA kaatoi FBC Loiston 8-7 Elli Kylmäluoman jatkoaikamaalilla. Kotijoukkueen avauserän 3-1 kääntyi toisessa 3–5-vierasjohdoksi Jonna Virkkusen lähetettyä ensin Katja Nättilän ja sitten kahdesti Hanna Niemelän läpisyötöillä arkuun. Päätösjaksolla SSRA johti jo 4-7, mutta Loisto kiri kuin kirikin tasoihin Maija Väätäjän, Saana Lenkkerin ja Olivia Pietilän maaleilla. Jatkoajan viimeisellä minuutilla SSRA:n Sanni Uimarihuhta peitti Loiston kaukolaukauksen ja ampaisi vasenta laitaa hyökkäysalueelle. Hänen lähettämänsä pallo leijasi lopulta korkeassa kaaressa takatolpalle, josta Elli Kylmäluoma ohjasi ratkaisun. Hanna Niemelä laukoi oululaisten maaleista kolme Elli Kylmäluoman merkkauttaessa 2+1 ja Jonna Virkkusen 0+3.

Jatkoaikaratkaisu nähtiin myös Helsingissä, jossa PSS kaatoi EräViikingit 3-2 Elina Hautojärven rangaistuslaukauksella. Kotijoukkue onnistui kuittaamaan toisessa erässä vieraiden alun johtomaalin, ja päätöserän alussa Inka Lippojoki nosti EräViikingit hetkeksi johtoon. Porvoolaisten Fanny Holmbergin tasoitus siirsi kuitenkin ratkaisun jatkoajalle. Siellä EräViikingit pääsi yrittämään ratkaisua viidellä neljää vastaan, mutta PSS:n vastahyökkäys alivoimalla johti rangaistuslaukaukseen, josta Elina Hautojärvi laukoi lisäpisteen vieraille.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Illan neljäs A-lohkon ottelu pelattiin Nurmijärvellä, jossa SB-Pro kaatoi vahvalla kolmannella erällään Kooveen 8-4. Vieraat käväisivät ensimmäisessä ja kotijoukkue toisessa erässä kahden maalin johdossa, mutta päätösjaksolle lähdettiin numeroista 4-4. Vain 32 sekunnin pelin jälkeen Elina Kujala laukoi Pron taas johtoon, ja kohta Jaana Lirkki kasvatti eron kahteen. Toiseksi viimeisellä minuutilla Lirkki teki tyhjiin 7-4 ja ehti vielä syöttää Karoliina Kujalalle 8–4-osuman. Ottelun tehopelaajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Jaana Lirkki kruunasi hattutemppunsa kolmella maalisyötöllä.

Jarmo Koskelan ottelukuviin

Tasolohko B:ssä pelattiin tänään yksi ottelu, jossa Pirkat kaatoi vieraissa Welhot 7-4. ottelu kääntyi toisessa erässä, jossa Kiia Kokko ensin laukoi kotijoukkueen 2–1-johtoon mutta perään Pinja Myllymäki, heti keskialoituspisteeltä vain sekuntia (!) myähemmin osunut Roosa Jokinen ja Marianne Viteli muuttivat taululle 2–4-vierasjohdon. Päätösjaksolla Pirkat karkasi jo neljän maalin karkumatkalle ennen kuin Welhot ensin kavensi kahdesti ja Pinja Myllymäki viimeisteli sitten loppunumerot tyhjiin. Myllymäki osui tänään kaikkiaan kolmesti.

Arkistokuva: Jarmo Koskela

Karoliina Kujala ja SB-Pro karkasivat Kooveelta kolmannessa erässä. Kuva: Jarmo Koskela