EräViikingit aloitti vuoden kotivoitolla mestari SB-Prosta

F-liigan naisten tasolohko A avattiin Helsingissä, jossa lohkon viimeisenä oleva EräViikingit yllätti hallitsevan mestarin SB-Pron maalein 5-4.

Avausmaalin Tapanilan Mosahallissa laukoi SB-Pron Karoliina Kujala, mutta sen jälkeen Jenni Torkki, Inka Lippojoki ja Taru Nordman takoivat taululle 3–1-kotijohdon. Elina Kujala kavensi toisessa erässä, ja siitä jatkettiinkin vuorotahtiin kotijoukkueen aina venyttäessä eron kahteen maaliin ja vieraiden perään kaventaessa sen yhteen. EräViikinkien puolustaja Mirva Laitisen 5–3-osuma maalivahdin torjunnan kautta verkkoon viisi minuuttia ennen ottelun loppua jäi voittomaaliksi, kun SB-Pro kykeni enää Meri-Helmi Höynälän kavennukseen.

EräViikingeistä löytyi tänään viisi eri maalintekijää Taru Nordmanin sekä Jenni Torkin kirjauttaessa maaliensa mausteeksi kumpikin syöttöpisteen. EräViikinkien tolppien välissä Milla Jaatinen urakoi 24 torjuntaa, kun toisessa päässä Juulia Kataja poimi 10 vanhan seuransa laukausta.

Arkistokuva: Jarmo Koskela