SPV ja Oilers juhlivat jatkoajalla

F-liigan miesten loppiaismittelöissä nähtiin kaksi jatkoaikaratkaisua, kun SPV kukisti Turussa Ville Kuuselan osumalla TPS:n 5-4 ja Oilers Vantaalla Markus Markkolan maalilla Tiikerit 7-6.

Altavastaajana Turkuun saapunut SPV tuli peliin todella vahvasti, ja avauserän viime sekunneilla Juuso Keskinen laukoi taululle jo 0–4-vierasjohdon. TPS kiri maali maalilta lähemmäs, mutta vielä toisen erän lopulla Joni-Arttu Sieppi venytti vieraiden etumatkan lukemiin 3-5. Kolmannessa TPS tasoitti, ja maalivahdin juostua penkille Mikko Hautaniemi ohjasi Miko Kailialan luukulle heittämästä pallosta pelin tasoihin ajassa 58.24. Viime ottelussaan rangaistuslaukauksilla Classicille taipunut SPV kuitenkin otti tällä kertaa lisäpisteen mukaansa. Jatkoaikaa oli pelattu pari minuuttia, kun Jukka-Pekka Pelto-Arvo voitti pallon päädyssä ja tarjoili maalin eteen SPV-kapteeni Ville Kuuselalle, joka nosti lähietäisyydeltä ratkaisun.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Tikkurilassa käväisi edelliset kolme peliään voittanut Tiikerit toisen erän alussa jo 3–1-johdossa, mutta jo toiselle tauolle oli Oilers kääntänyt tilanteen 3–5-kotijohdoksi. Vieraiden nousua avitti isäntien Janne Salosen ulosajo, josta seuranneen viiden minuutin jäähyn aikana nähtiin kaksi ylivoimamaalia. Kolmeen pisteeseen se ei kuitenkaan tänään riittänyt. Toni Rintala sekä Tomi Palin nostivat päätösjaksolla Tiikerit rinnalle, ja Rintala kuittasi vielä Markus Markkolan 5–6-osumankin. Jatkoajalla ei tasoitusmahdollisuutta enää annettu, kun Markkola niittasi lisäpisteen Öljymiehille ajassa 62.31. Rintala laukoi tänään Tiikereille ja Markkola Oilersille hattutempun. Kolmeen pisteeseen ylsivät myös espoolaisten Justus Kainulainen (1+2) ja Matias Veikkola (0+3).

Kuopiossa sarjakakkonen Nokian KrP jatkoi jumbo Welhojen synkkää talvea viemällä pisteet mukanaan maalein 12-5. Welhot käväisi alkuun 2–0-johdossa ja vei vielä avauserän 2-1, mutta jo toisessa vieraat karkasivat lukemiin 2-5. Päätöserän puolivälin häämöttäessä kavensi Welhojen Topias Simonen eroksi enää 4-6, vaan sitten KrP meni menojaan. Nico Jonaeson (2+2) ja Vili Liponen (1+3) olivat tänään nokialaisten pistehait, neljään merkintään ylsi myös isäntien Aleksi Ahokas (1+3).

Nokian KrP nousi illan voitollaan kahden pisteen päähänä kaksi ottelua vähemmän pelanneesta sarjakärki Classicista. Oilers on kolmantena nokialaisista viiden pisteen päässä. SPV kasvatti eron pudotuspeliviivaan ja sen alla vaanivaan EräViikinkeihin kolmeen pisteeseen.

Kuva: Anssi Koskinen