Torkki ja Nordman johtivat EräViikingit kotivoittoon Kooveesta

EräViikingit otti toisen perättäisen kotivoittonsa F-liigan naisten tasolohko A:ssa, kun se kaatoi Tapanilan Mosahallissa Kooveen 7-4. Kotijoukkueen tehokaksikkona häärivät neljä pistettä kahmineet Jenni Torkki (3+1) ja Taru Nordman (1+3) ketjukaverinaan Maura Paajanen (1+1).

Vielä avauserässä oli EräViikingit kotonaan kaksinumeroisin lukemin lyönyt Koovee maalin verran vahvempi, mutta toisessa kotijoukkue käänsi Jenni Torkin, Sofia Mittentagin, Maura Paajasen ja Taru Nordmanin osumilla tilanteeksi 5-2. Kooveen MM-hyökkääjä Suvi Hämäläinen kavensi, mutta päätösjaksolla Jenni Torkin illan toinen ja kolmas maali muuttivat lukemiksi 7-3 ennen vieraiden Mona Backmanin lopun kavennusta.

A-lohkon toisessa ottelussa SSRA ei TPS:n vieraana johtanut kertaakaan mutta voitti jatkoajalla 6-5. TPS johti peliä avauserässä 3-1 ja kolmannessa 4-3 ja 5-4, mutta ei kyennyt karistamaan Rankkoja Ankkoja vauhdistaan. Kolme minuuttia ennen täyttä aikaa SSRA sahasi kotijoukkueen puolustuksen kauniilla syöttöyhdistelmällä pinoon, ja Liinu Koivisto sai lyödä Hanna Niemelän syötön maalin edestä liki tyhjiin. Syöttöketju edelsi myös Laura Liimatan jatkoaikamaalia, joka lähti vieraiden hyökkäyskulman sisäänlyönnistä. Pudotuksen puolustajalle jälkeen pallo päätyi takatolpalle, josta Liimatta ohjasi sen takayläkulmaan jättäen hyvin torjuneen Noora Vuorelan vaille mahdollisuuksia. SSRA esitteli tänään vahvistuksena myös uransa kertaalleen lopettaneen Emmi Niemelän, joka tuli kentälle toiseen erään ja runnoi melkein saman tien joukkueelleen 3–2-kavennuksen.

Naisten B-lohkossa Welhot löi vieraissa Steelersin 7-4, ÅIF kotonaan O2-Jyväskylän 7-2 ja Pirkat vieraissa LoSBin 13-2.

Welhot rakensi riittävän etumatkan 21 minuutissa, kun Ella Jolkkonen, Anna-Reetta Tölli, Kiia Kokko ja kahdesti osunut Lotta Lindi laukoivat lukemiksi 0-5. Steelers kiri toisessa erässä tilanteeseen 3-5 ja loppuminuuteilla ilman maalivahtia 4-6, mutta sitten Ella Jolkkosen osuma sinetöi kaikki kolme pistettä Kuopioon.

Vahva alku pohjusti voiton myös Sipoossa, jossa Camilla Granqvist, Bea Karling ja Sandra Ojanen laukoivat ÅIF:n alle 13 minuutissa kolmen maalin johtoon. Päätöserän puolivälissä Emmi Mörsky nosti vieraat vielä tilanteeseen 4-2 ennen kuin koronakovia kokenut ÅIF meni menojaan Emma Hartwallin, Pinja Jaakkolan ja Ella-Maria Ahtiaisen osumilla. Pinja Jaakkola oli maalillaan ja kolmella syöttöpisteellään iltapäivän tehotar.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Lohjalla veivät voittajat avauserän Viivi Tiilikaisen ja Henriikka Järven maaleilla vain 2-0, mutta toisessa Pirkat ehätti jo kuuden maalin johtoon ennen kuin Cecilia Johansson osui LoSBin avausmaalin. Henriikka Järvi teki Pirkkain maaleista neljä ja syötti kaksi, neljään pisteeseen ehtivät 60 minuutissa Pinja Myllymäki (3+1) ja Viivi Tiilikainen (2+2).

Kuva: Jarmo Koskela

Koronakausi on ollut ÅIF:lle raskas mutta tänään juhlittiin. Kuva: Juhani Järvenpää