Yhdeksän vuoden odotus ohi – TPS löi viimein Happeen Turussa

Eilen vieraissa Westend Indiansin kaataneen Happeen lento ei jatkunut tänään Turussa. TPS nousi kahden maalin takaa tasoihin ja karkasi kolmannessa erässä peräti 8–3-voittoon keskisuomalaisista. TPS:n edellinen kotivoitto Happeesta oli maaliskuun 2. päivältä 2012, kun TPS oli parempi maalein 11-10.

Vielä alku näytti Happeelle hyvältä, kun Paul Kotilainen ja Eemil Ukkonen laukoivat taululle kahden maalin vierasjohdon. Ennen taukoa nappisyötöstä tyhjiin lakaissut Lauri Stenfors ja sen jälkeen maalannut Ville Hirvisuo nostivat kuitenkin isännät rinnalle, ja toisen jälkeen oltiin tasalukemissa 3-3 Toni Salmisen kuitattua Silvan Bolligerin johtomaalin. TPS siirtyi ensi kertaa johtoon vasta päätöserän kahdeksannella minuutilla Juuso Forsmanin osumalla, ja saman tien ropisi lisää. Ville Hirvisuo kasvatti vain 42 sekuntia myöhemmin eron kahteen, ja viimeisellä kympillä ehtivät Janne Nurminen, Mikko Hautaniemi ja Miko Kailiala komistella numerot isoiksi. Ville Hirvisuo oli kahdella maalillaan ja yhdellä syöttöpisteellään tänään TPS:n tehokkain.

Anssi Koskisen ottelukuviin ja Ruudun koosteeseen ottelun huippuhetkistä

Oilers näytti voimansa Lahdessa, jossa se murskasi toisen matkalla pudotuspeleihin olevan ryhmän LASBin peräti 11-1. Illan ensimmäisen maalin laukoi isäntien Vili Näveri, mutta sitten juhlivatkin 11 kertaa peräkkäin espoolaiset tehden ensimmäisessä erässä kolme, toisessa kolme ja päätöserässä peräti viisi osumaa. Sekä Eino Pesu että Markus Markkola nakuttivat hattutemput, ja Casper Pfitzner kirjautti kolme maalisyöttöä.

Seinäjoen urheilutalolla nähtiin heti ensi erässä kahdeksan maalia SPV:n kaataessa OLS:n 8-5. OLS teki ottelun avausmaalin ja kuittasi vielä Asla Veteläisen osumalla tilanteeksi 2-2, mutta sitten iskivät neljästi isännät kahdesti osuneiden Janne Aution sekä Ville Kuuselan onnistumisilla. OLS kavensi eron vielä kaksi kertaa kahteen maaliin muttei enää noussut lähelle sarjapisteitä. Illan tehomies Sami Koski syötti kolme osumaa, joista upeasti jalalla tarjoiltu esityö lähti saman tien leviämään ja kohauttamaan sosiaalisessa mediassa. Katso syöttö tästä.

Lauantain tiukka mittelö nähtiin Nurmon Jymyn ja Tiikerien kohtaamisessa, jonka Tiikerit väänsi edukseen vasta rangaistuslaukauskilpailussa 4-3. Ensin kävi Jymy kahdesti edellä Viljami Järvikankaan ja Tommi Hakalan osumilla ja sitten vuorostaan Tiikerit Christian Remeksen toisen erän maalilla. Jymyn Jussi Lassilan tasoitus ylivoimalla viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua siirsi sitten ratkaisun lopulta rankkareille saakka.