EräViikingit ja Steelers iskivät altavastaajina, Classic ja KrP suosikkeina

F-liigan miesten sarjassa pelattiin perjantaina neljä ottelua, joissa kärkijoukkueista Classic jatkoi voittoputkeaan kaatamalla vieraissa nousija Jymyn 11-3 ja Nokian KrP löi kotonaan sarjanelonen TPS:n 6-4. Kahdessa muussa veikin sitten pisteet altavastaaja, kun EräViikingit löi Westend Indiansin 3-2 ja Steelers LASBin 7-4.

Tapanilan Mosahallissa nähtiin maaleja vasta toisessa erässä, jossa ensin Teppo Salo ja sitten Valtteri Kainulainen vei Indiansin johtoon Mika Majalahden välillä tasoitettua. Sitten astuivat esiin kotijoukkueen nuoret sankarit, kun ensin Mika Majalahti tasoitti pelin laukauksella etuyläkulmaan ja perään Joonatan Lindholm laukoi laidan tuntumasta kotijoukkueen voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman.

Jarmo Koskelan ottelukuviin

Hämeenlinnassa oltiin vielä 51 minuutin pelin jälkeen tasalukemissa 3-3 ennen kuin Steelers väänsi voiton itselleen. Niko Einiö ja Nico Matilainen osuivat Teräsmiehille vain minuutin välein, ja perään Pieti Alatalo laukoi lukemiksi jo 6-3. LASBin Perttu Koljonen nostatti vielä vieraiden toiveita ylivoimamaalillaan, mutta 18 sekuntia ennen täyttä aikaa löi Markus Sipronen viimeisen niitin tyhjiin. Sipronen oli maalillaan ja kolmella syöttöpisteellään voittajien tehomies, Niko Einiö merkkautti 2+1.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Nokian KrP vei Tampereella avauserän 2-1, ja toisessa peli näytti repeävän Nico Jonaesonin ja Vili Liposen laukoessa eron jo kolmeen maaliin. Päätöserän puolivälin häämöttäessä iski Jere Mattila tilanteeksi jo 5-1, mutta vielä eivät kotijoukkueen selät saaneet suoristua, kun Waltteri Vesterinen ja kahdesti osunut Lauri Stenfors nostivat TPS:n 58 sekunnissa maalin päähän. Lopullisen ratkaisun iski vasta viimeisellä minuutilla tyhjiin Nico Jonaeson maalivahti Miro Tuomalan syötöstä. Tuomalalle merkittiin ottelussa 25 torjuntaa, kun kollega Oskari Fälden pääsi toisessa päässä kymmenellä.

Esa Takalon ottelukuviin

Mestari Classic vei Jymyn vieraana avauserän 2-0, ja pelin puolivälissä Konsta Tykkyläinen laukoi tamperelaiset jo 6–0-johtoon. Seuraavat kolme kirjattiin kotijoukkueelle Niko-Arttu Perälän osuessa kahdesti ja Tommi Hakalan kerran, mutta sitten komisteli taas Classic numeroita. Ottelun päätösosuma oli Classicin Otto Kilven ensimmäinen liigamaali. Classicin tutut tehomiehet olivat tasollaan, kun Eemeli Salin merkkautti tänään 2+3 ja Sami Johansson 3+1. Jussi Piha syötti kolme osumaa.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Nokian KrP:llä on liigakärjessä yhden pisteen etumatka kolme ottelua vähemmän pelanneeseen ja ne kaikki voittaneeseen Classiciin. EräViikingit nousi illan voitollaan kahden pisteen päähän Indiansista ja pudotuspeliviivasta, mutta Indians on pelannut kolme ottelua EräViikinkejä vähemmän.

Kuva: Jarmo Koskela

Kärkiottelun voitto totisesti maistui KrP:lle. Kuva: Esa Takalo
Kauden aiemmissa otteluissa vain yhden maalin tehnyt Mika Majalahti juhli tänään kahdesti. Kuva: Jarmo Koskela