Peter Kotilainen hurjasteli F-liigan uuden syöttöennätyksen

F-liigan miesten sarjassa pelattiin lauantaina kolme ottelua, joissa Classic löi vasta jatkoajalla OLS:n 5-4, Oilers Welhot 8-4 ja Happee murskalukemin 21-5 Nurmon Jymyn. Peter Kotilainen  syötti Happeen maaleista kahdeksan, mikä on uusi F-liigan ennätys.

Tänään parahiksi 200. runkosarjaottelunsa pelannut Peter Kotilainen otti ennätyksen yksin haltuunsa ajassa 57.57, kun hän syötti Jami Mannisen laukoman 20–5-osuman.

Yhden ottelun syöttöennätystä oli tällä kaudella parannettu jo kerran, kun Eemeli Salin syötti seitsemän osumaa Classicin kaataessa lokakuussa Steelersin 17-3.

Peter Kotilaisen yhdeksän pistettä on myös lähellä kaikkien aikojen yhden ottelun piste-ennätystä. Lasse Riitesuo, Henri Johansson ja Sami Johansson ovat kyenneet yhdessä ottelussa kymmeneen tehopisteeseen.

Happee oli pitkään kiinni myös kaikkien aikojen suurimmassa kotivoitossa johtaessaan peliä 19-2, mutta huolimattomuus loppuminuuteilla päästi Jymyn kaventamaan kolmesti. Kaikkien aikojen suurin kotivoitto on kuitenkin Happeen nimissä joukkueen kaadettua helmikuussa 2017 M-Teamin 17-0. Aikaisemmin on 21 maalia yhdessä ottelussa kyennyt tekemään vain Gunners kaataessaan 22.10.2006 kotonaan OLS:n 21-6.

Esa Jokisen ottelukuviin

Classicille sen edellisen tappion vuosi sitten tammikuussa aiheuttanut OLS pelotteli yllätyksellä myös tänään, kun se johti toisessa erässä 3-1 Joona Alatorvisen maalattua kahdesti ja Aapo Rantaniemen kerran. Janne Lamminen kuitenkin kavensi erän lopulla, ja kolmannen puolivälissä kiskaisi Sami Johansson hirmukudilla tasoituksen aivan yläriman alle. OLS säväytti kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa, kun Joona Alatorvinen sai läpisyötön maalille ja kiepautti oululaiset uudelleen johtoon. Se riitti tänään kuitenkin vain pisteeseen, joka sekin on karsijan paikalla pinnistävälle OLS:lle tärkeä. Eemeli Salin tasoitti neljä ja puoli minuuttia ennen loppua maalivahdin kypärän ja selän kautta verkkoon valuneella pallolla, ja jatkoajalla jäi Ville Lastikan hirmulaukaukselle yhden kerran liikaa tilaa. Nico Salo syötti Classicin maaleista neljä, ja Joona Alatorvinen laukoi OLS:lle kolme.
– Voittomaaliin ladattiin kolmen erän tuska kun ei tuntunut mistään menevän, ja hyvä että upposi, Villle Lastikka tiivisti ratkaisun Ruudun fanikameran haastattelussa.
– Tänään oli vähän tuskaista, pallollinen peli ei ollut huolellista ja tuli näppäilyvirheitä. Samalla OLS pelasi hyvin, käytti omat paikkansa ja piti meitä vaarallisen alueen ulkopuolella.

Pistemenetys oli Classicille vasta kauden kolmas mestarien kaadettua Nokian KrP:n jatkoajalla ja SPV:n rangaistuslaukauskilpailussa.

Esa Takalon ottelukuviin

Welhot oli hakenut viime kierroksella EräViikinkien kaukalosta kauden toisen voittonsa, ja vahva oli alku tänäänkin, kun Topias Simonen, Viljami Venäläinen ja Erno Sivula vastasivat isäntien avausmaaliin muuttamalla taululle 1–3-vierasjohdon. Sitä isommin eivät Öljymiehet kuitenkaan olleet tänään horjutettavissa. Toisessa erässä Tuomas Iiskola, Casper Pfitzner sekä Rasmus Kainulainen laukoivat Oilersin jo edelle, ja kolmannessa kotijoukkue karkasi. Maalin tehnyt ja kaksi syöttänyt Santeri Lindfors oli maalinsa kuudelle miehelle jakaneen Oilersin pisteykkönen.

Kuva: Ville Vuorinen

Pallo on maalissa ja Classic yhä voittoputkessa, kertoo Ville Lastikan hillitty tuuletus. Kuva: Esa Takalo